Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çavuşoğlu: PKK'nın son zamanlarda Peşmerge'ye saldırdığını görüyoruz

Türk Dışişler Bakanı Çavuşoğlu "Bu terör örgütünden Irak'ın tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: PKK

Ankara’da temaslarda bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya gelen Türkiye Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Son zamanlarda PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ta Peşmerge’ye saldırdığını görüyoruz. PKK terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Fuad Hüseyin ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu terör örgütünden Irak'ın tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“PKK terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor” diyen Çavuşoğlu, “PKK terör örgütü her şeyden önce Kürtlerin düşmanıdır. PKK kendine riayet etmeyen tüm Kürtlere saldırmaktadır. Terör örgütünün ülkeden tamamen temizlenmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

Irak ile vize uygulamasını kaldırabileceklerini belirten Çavuşoğlu “Kendi aramızda vize konusunu da değerlendirdik. 2009'da karşılıklı olarak vizeleri kaldırmıştık ancak DEAŞ yüzünden güvenlik problemi olmuştu. Tekrar vize uygulamasını geri getirmek zorunda kalmıştık. Irak ile vizeleri tekrar kaldırabiliriz” dedi.

İkili ilişkilerin dışında bölgesel konuları ele aldıklarını belirten Fuad Hüseyin ise, “Suriye konusunda Irak'ın politikası açık. Biz her zaman Suriye'nin istikrarı için çalışıyoruz. Suriye'de meydana gelen her şey Irak'ı da etkiliyor” dedi.

“İran-ABD ilişkileri tüm bölgeyi etkiliyor” diyen Fuad Hüseyin “Irak ve Türkiye'yi de özellikle etkiliyor. Bu konuda da koordineli olarak çalışacağız. Bu bölgeden bu gerginliği uzaklaştırmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nu Bağdat’a beklediklerini söyleyen Hüseyin, şunları kaydetti:

“Azerbaycan-Ermenistan konusunu ele aldık. Körfez Bölgesi'ndeki durumu ele aldık. Barışma girişimlerinin önemlidir. Yeni yılın ilk ayında Sayın Bakan'ı Bağdat'a bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nı da Bağdat'a bekliyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER