Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA´DAN MİHRAÇ URAL´IN İADESİ İSTENDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi´deki Suriye zirvesine katılan Mihraç Ural için, "Rusya´nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk. Rusya´dan tutuklanmasını ve iadesini istedik." dedi. Çavuşoğlu, ayrıca, "Şimdi bu konuda Rus

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA´DAN MİHRAÇ URAL´IN İADESİ İSTENDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu´nun açıklamalarından satırbaşları:
"Muhalefetin tereddütlerinin giderilmesi için Lavrov´u aramıştım. Ancak giden gruplar havaalanında rejimin bayraklarını ve logolarını görünce katılmak istemediler. Katılmayınca da tüm yetkileri garantör ülke olarak bize devretti. Bu ufak tefek krizleri de aştık. Suriye konusu kolay bir konu değil. Bana göre sonuç bildirgesi çok başarılı. Biz garantör ülkelerden birisi olarak istediklerimizi buraya koyduk. BM Güvenlik Konseyi kararına, Cenevre sürecine atıfta bulunması önemli. Anayasa komisyonu için 150 isim belirledik. Üç garantör ülke, 50´şer isim verdi. De Mistura, bu 150 kişi içerisinden bir anayasa komisyonu oluşturacak. Ve bu komisyon Cenevre´de toplanacak. Rejimin artık anayasa ve seçim konusunda tartışmaya başlaması gerekiyor. Bence başarılı bir zirve oldu.

´MİHRAÇ URAL´IN İADESİ BİZZAT İSTENDİ´

(Mihraç Ural krizi) Biz Rusya´dan izahat istedik. Bu şahsın tutuklanıp Türkiye´ye teslim edilmesini istedik. Bu şahıs kırmızı bültenle aranan bir isim. Rusya´nın bize verdiği listede bu isim yok. Sahte belgelerle ülkeye girmiş ve farklı yerlerde fotoğraf çektirerek adeta şov yapmıştır. Şimdi bu konuda Rusya çalışmalar yapıp bize dönecek. Bizzat Putin ilgileniyor.

´AVRUPALILARIN İKİYÜZLÜLÜĞÜ´

Afrin´le ilgili Fransa ya da başka bir ülke bize ders vermez. Bu Avrupalıların şöyle bir ikiyüzlülüğü var. Yüzünüze karşı haklısınız diyorlar, arkanızdan açıklama yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, Cezayir´i işgal edelim. Hatırlatma da bulunmalarını bile hakaret sayarız. Bu bir işgal değildir. Suriye´nin toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz. Suriye´nin topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER