Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Canlı yayında Başbakanlık´tan istifa etti

Katıldığı televizyon programında halkın kendisine yönelttiği eleştirilere sinirlenen Libya Başbakanı Abdullah El Sani, canlı yayında istifa ettiğini açıkladı.

Canlı yayında Başbakanlık´tan istifa etti

Libya´nın uluslararası toplum tarafından tanınan başbakanı Sani, ?Libya Channel´ isimli özel bir kanala röportaj verdi.

Yayına katılan Libyalıların, ülkedeki güvenlik sorunlarının çözülememesi ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanlara yeterli yardımın sağlanamaması nedeniyle eleştirilen Sani´ye,?Size karşı protestolar olursa, ne yapacaksınız?? sorusu yöneltildi.

?YENİ BİR BAŞBAKAN GETİREBİLİRLER´

Hem eleştirilere hem de soruya sinirlenen Sani, ?İnsanların beni protesto etmesine gerek yok, çünkü resmi olarak görevimden istifa ediyorum. Tüm sorunları sihirle çözebilecek yeni bir başbakan getirebilirler? dedi. Sani, istifasını pazar günü Temsilciler Meclisi´ne sunacağını belirtti.

?SANİ GÖREVİNİN BAŞINDA´

Programın ardından Reuters´a konuşan Libya hükümet sözcüsü Hatem El Arabiise, Sani´nin görevinin başında olduğunu ve sadece halkının istemesi halinde istifa edeceğini söyledi. Muammer Kaddafi´nin 42 yıllık iktidarının sona erdiği halk ayaklanmalarının ardından siyasi dengenin sağlanamadığı Libya´da iki hükümet bulunuyor. Uluslararası toplum tarafından kabul edilen meclis ve hükümet Tobruk´ta bulunuyor. Trablus´taki yönetim ise uluslararası toplum tarafından tanınmıyor. Ülkedeki rakip siyasi güçlerin bir ulusal birlik hükümeti kurulması amacıyla müzakerelere başlamasına karar verilmiş, ancak Cenevre´deki müzakereler son anda ertelenmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER