Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Canan Kaftancıoğlu: “10 milyon yabancının tamamının gönderileceğini söylemenin gerçekçi bir tarafı yok”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 10 milyon yabancının Türkiye’den gönderilmesinin gerçekçi olmadığını söyledi.

Canan Kaftancıoğlu: “10 milyon yabancının tamamının gönderileceğini söylemenin gerçekçi bir tarafı yok”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Twitter’daki bir sohbet odasında Türkiye’deki yabancılarla ilgili söylediği sözler sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Kaftancıoğlu, dün gece (5 Mayıs) Atilla Taş’ın açtığı sohbet odasında şunları söylemişti:

“Buna katılırım, katılmam o ayrı konu fakat 21. yüzyılda 10 milyon yabancının geldiği bir ülkede ne yaparsanız yapın, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bu insanların tamamını gönderme gibi bir gerçek yoktur. Hepsinin gönderilebileceğini söylemek sizin içinizi rahatlatıyor ya da sizi sevindiriyor olabilir ama gerçekliği olmayan bir şeyi söyleyemem.

“Yapılması gereken; kalanların entegrasyonu, yeniden gelişlerin engellenmesi ve ülkesindeki koşullar oluştuğunda gidecek olanların gitmesinin sağlanması.

“İktidarıyla, muhalefetiyle, bütün partileriyle bir araya gelip ele alınması gereken bir konu bu. Bunun dışında başka çözümü yok. ‘İktidara gelince hepsini göndereceğiz’ demek çok kolay. Ama bunu söylemenin gerçekliği yok.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER