Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Camilerden yapılan 'operasyon' anonsuna soruşturma

Antep’te camilerden yapılan 'Kahraman Türk ordusu PKK’ya operasyon düzenleyecek’ anonsunu Süleyman Soylu ‘eleştirdiğini’ belirtirken, Gaziantep Valisi de soruşturma açıldığını açıkladı.

Camilerden yapılan

Antep’in Karkamış ilçesinde camilerden Suriye’de askeri harekat düzenleneceği belirtilerek, yurttaşlara evde kalmalarını tavsiye eden bir anons yapıldı. “Türk ordusu PKK'ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın” anonsunun sosyal medyada kamuoyuna yansıması üzerine Gaziantep Valisi Gül anonsu yapanlar hakkında soruşturma açıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, anonsu yapan kamu görevlerini eleştirdiğini dile getirdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki camilerden yapılan “Birazdan kahraman Türk ordusu, PKK'ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın, dikkatli ve tedbirli olsun" şeklindeki anonsun sosyal medyada paylaşılmasının ardından bir açıklama yaparak, olağandışı bir durum olmadığını ve sorumlu görevliler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Vali Gül açıklamasında "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır" ifadelerini kullandı.

SOYLU: ORADAKİ KAMU GÖREVLİLERİNİ ELEŞTİRİYORUM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üssü Gölcük'te depremde hayatını kaybedenleri anma etkinliğine katıldı. Bakan Soylu, etkinliğin ardından bir gazetecinin camilerden yapılan anonslara ilişkin sorusu üzerine "Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum” dedi.

 

Kaynak: Artıgerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER