Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CAMİ VE MESCİTLER DOKUNULMAZ MEKANLARDIR

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ'tan; BASIN AÇIKLAMASI

CAMİ VE MESCİTLER DOKUNULMAZ MEKANLARDIR

 

 

 

İlahi dinlerin mensuplarının ibadet yerleri olan cami, mescit, havra ve kiliseler kutsal mekanlardır. Bu yerler din ve ibadet özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olup dini, kültürel ve tarihi anlamda insanlığın ortak mirasıdır ve uluslararası alanda dokunulmaz yerlerdir.

Ne yazık ki tarih boyunca farklı zamanlarda bu mekanlara karşı gözü dönmüş fanatik ve kutsal tanımaz, faşizan ruhlu insan ve toplumlar tarafından saldırılar düzenlenmiş olup insanlığın ortak değeri olan bu mekanlar yakılma, yıkılma, hakaret etme şeklinde saldırılara maruz kalmışlardır. Bu saldırılarda ortak mirasımız ve kültürel ve bilimsel birikimlerimiz büyük zararlara uğratılmıştır.

Yakın tarihte Batı Avrupa ülkeleri olan Hollanda, Almanya ve diğer ülkelerden İslam düşmanlığı motivasyonuyla Müslümanların camilerine yönelik adaletsiz, hukuksuz, hakaret içeren saldırılar meydana gelmektedir. Gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gerekse çoğunluk tarafından itibar gören bütün hukuki metinlerce korunan din ve ibadet hürriyeti ihlal edilmekte; İslam dini mensuplarına da ayrıca nefret ve ayrımcılık suçları işlenmektedir. Bununla beraber Suriye'de de rejim milisleri tarafından Müslümanların halifesi Ömer Bin Abdülaziz'in mezarı talan edilerek cesedi yerinden kaldırılmıştır. Akabinde Güney Kıbrıs'ta bulunan Limasol’daki Köprülü Camisine molotof kokteyli atılarak yakılmak istenilmiştir. Devamında Larnaka’da bulunan Tuzla Camii'ne Bizans bayrağı asılarak Müslümanların mabedine hakaret edilmiştir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak Batı Avrupa ülkelerinde cami ve mescitlere yapılan saldırıları, Güney Kıbrıs’ta camilere yapılan saldırıları ve Suriye'de halife Ömer Bin Abdülaziz'in mezarına yapılan kutsal değer yoksunu, uluslara arası hukuk tarafından korunan ilkeleri ihlal eden ve insanlık dışı olan saldırıları şiddetle kınıyor, saldırıyı yapan fail ya da faillerinin ilgili devletler tarafından yakalanarak adalet önüne çıkarılması ve yeni saldırıların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

 



Anahtar Kelimeler: MESCİTLER DOKUNULMAZ MEKANLARDIR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER