Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cami canisine ömür boyu hapis cezası

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye saldırı düzenleyen ve aralarında çocukların da olduğu 51 kişiyi öldüren terörist Brenton Tarrant'ın hapis cezası belli oldu.

Cami canisine ömür boyu hapis cezası

Christchurch’teki iki camiye saldırı düzenleyen ve aralarında bir Türk vatandaşının olduğu 51 insanı öldüren 29 yaşındaki aşırı sağcı terörist Brenton Tarrant’ın duruşması sona erdi.

Bu hafta gerçekleşen dava süreci sonunda Yeni Zelanda yargısı Tarrant’a ömür boyu hapis cezası verdi.

Christchurch Yüksek Mahkemesi'nde görülen davanın hüküm duruşmasında cezayı okuyan Hakim Cameron Mander, terörist Tarrant'ın 51 cinayet, 40 ayrı cinayete teşebbüs ve bir terörizm suçundan hüküm giyerek, şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezası aldığını açıkladı.

Dünkü duruşmada kendi savunmasını okumamayı tercih eden terörist Tarrant'ın ifadesi, avukat aracılığıyla okunmuştu.

Terörist Tarrant, hakkındaki 51'i cinayet, 40'ı cinayete teşebbüs ve 1'i de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etmişti.Advertisement

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı teröristin, 4 günlük yargılamanın ardından ömür boyu hapse mahkum edilmesi bekleniyordu.

Tarrant, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood Camilerine 15 Mart 2019'da cuma namazında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda, 1'i Türk 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si Türk 49 kişi ise yaralanmıştı.



Anahtar Kelimeler: canisine hapis cezası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER