Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çam-Hindi-Piyango-Noel Baba ve Hz İsa

Doğru Haber Gazetesi köşe yazarı Mustafa Karakaş, ?Çam-Hindi-Piyango-Noel Baba ve Hz İsa´ adlı makalesinde, bir tevhid peygamberi olan Hz. İsa(a)´nın, doğum gününü bahane edip gerek Hıristiyanların ve gerekse de, ?batıla benzeme´ anlamında, onlar gibi noe

Çam-Hindi-Piyango-Noel Baba ve Hz İsa

Bırakın doğum gününü doğum yılı bile tartışmalı olan Hazreti İsa, Katolik, Protestan, Süryânî ve Rumlara göre 24-25 Aralık gecesi doğmuştur.

Her ne kadar (Noel) doğum günü 525 yılında belirlenebilmişse! de artık Hristiyan dünyasında kahir ekseriyet bu konuda neredeyse hemfikirdir. Onlara göre Hz. İsa(as) 24-25 Aralık gecesi doğmuştur.

Aslında 25 Aralık, putperest Roma´da -günler uzamaya başladığı için- ?Işık Tanrısının´ doğum günüydü. Fakat Hristiyanlıkla- Putperestliği sentezleyen ortaçağ Hristiyan din adamları ve Roma Devlet erkânı için bu ayrıntı önemli değildir.

Hem İsa küfrün karanlığını yırtan bir ışık değil miydi? Şüphesiz o bir nurdu? Ama bir sentez değildi.

Evet, o dönem Hristiyanları putperest Roma´nın inançları ile dinlerini sentezlediler? Roma´nın çok tanrıcı inançları ve Hz. İsa´nın(as) öğretileri içiçe geçti ve tahrifat dediğimiz süreç yaşandı.

Peki, İslam Dünyası Hz İsa´ya hakkı ile sahip çıkabildi mi?

Bir düşünün bir peygamberin doğum gecesi bahane edilerek her çeşit haram işleniyor ve Müslümanlar hala bir alternatif anma programı düzenlemekten yoksun!

Hz İsa´nın doğum gecesi olmasa da Noel(doğum) gecesi dedikleri 31 Aralık´ta, milyonlarca insan içki içiyor, zina ediyor, boğazına kadar günaha dalıyor. Peki, Hz İsa´nın Tevhid mesajını anan kaç insan var?

Hz İsa ile (haşa) kumar arasında zerre kadar bir bağlantı yokken o gece kumar illeti (adına piyango diyorlar) arz-ı endam etmiyor mu? Bu gece sekülerizmin mi putperstliğin mi Işık Tanrısı Mitra´nın mı doğum gecesi yoksa Ruhullah Hz İsa´nın mı?

Bir peygamberin bu şekilde anılması neden bizi rahatsız etmiyor? Ediyorsa neden Hz İsa´yı anma ve anlama etkinlikleri düzenlemiyoruz?

Yoksa biz de mi ?İsa Hristiyanların peygamberidir? yanlışının kurbanları olduk?

Daha önce de yazmıştım

?Biz Türkiyeli Müslümanlar -hatta dünya Müslümanları- İslam´ın aziz peygamberi Ruhullah Hazreti İsa´ya(as) yeterince sahip çıktık mı?

Onun mübarek Mevlid Gecesi´nde biz ne yaptık?

O´nun soylu mücadelesini anlatan programlar yaptık mı? Allah´ın ruh üfleyerek Hz. Meryem´e bahşettiği efendimizin soylu mücadelesini anlatmak için seferber olduk mu? Yoksa birileri bizim olayı okumamamız için meseleyi Çam-Hindi-Piyango-Noel Baba denklemine mi hapsetti?

Yıllar yılı bu dörtlünün İslam dışı olduğunu söylediğimiz halde neden Müslüman halkımıza ciddi derecede tesir edemedik?

Müslümanların Aralık ayını ?Hz. İsa´yı ve Soylu Mücadelesini Anlama Ayı? ilan etmesi faydalı olmaz mı? Yılbaşı gecesi tekbirlerle, kasidelerle Ruhullah´ı (AS) anmamız nasıl olur? Hristiyan dünyasını silkeleyecek etkinlikler ile İslam´ın aziz peygamberinin mübarek mesajına yapılan bu çirkinliği durdurmak için seferber olmamız gerekmez mi?

Bir peygamberin mübarek doğum gününde bu rezaletlerin yaşanması sizi rahatsız etmiyor mu yoksa? Hz Muhammed´in kutlu doğum gününde böyle bir rezaletin yaşanmasına hiçbirimiz tahammül eder miyiz? Hayır.

Hani biz peygamberler arasında ayırım gözetmiyorduk??

Değil mi?



Anahtar Kelimeler: Hindi Piyango Noel Baba

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz