Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Çakal Carlos: "Türkiye’nin Batı sınırları yeniden çizilmelidir"

Baran dergisinde 30 Ağustos'ta yayınlanan yazısında, Türkiye-Yunanistan gerilimini kaleme alan Çakal Carlos, "Türkiye’nin Batı sınırları yeniden çizilmelidir." dedi.

Çakal Carlos:

Milli Gazete'nin aktardığı habere göre, Baran dergisi yazarı Çakal Carlos, ‘Türkiye’nin Batı sınırları yeniden çizilmelidir’ başlıklı yazısında, çarpıcı ifadelere yer verdi. Baran dergisinde haftalık olarak dünyada ve Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek önemli konulara dikkat çeken Çakal Carlos lakaplı Salim Muhammed Nuri, Ankara’nın Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerinin meşru olduğunu yazdı.

Çakal Carlos, Yunanistan’ın Türkiye’nin faaliyetlerini engellemeye çalıştığını ve Fransa’nın da bu konuda yanlış tarafta durduğunu söyledi. Türkiye’ye yakın olan adaların tamamının Türk tarafına ait olmasını söyleyen Çakal Carlos, "Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınırlar yeniden belirlenmelidir. İki ülke anlaşmalı. Yunan tarafı anlaşmazsa bu onların zararına olur. Türkiye ile Yunanistan arasında savaşa giden bir süreç var. Burada kaybeden Türkiye olmaz. Yunanistan küçük ve güçsüz bir ülke. Yunan tarafında hükümet, eskisinden daha kötü bir yönetim sergiliyor." ifadelerini kullandı.

Çakal Carlos, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye’nin doğalgaz keşfinin niçin önüne geçmek istiyorlar? Bu ehemmiyetli bir soru. Çünkü böylece Türkiye daha bağımsız bir ülke hâline gelecek, Türkiye’nin daha fazla güçlenmesini ve bağımsızlığına kavuşmasını istemiyorlar. Buna en açıktan karşı çıkan ülke ise şu anda Fransa. Tarihî olarak biz Fransızları severiz, Latin Amerika bağımsızlık mücadelesinin sembol ismi ve komutanı olan General Francisco Miranda, Fransız İhtilâli’nin de çok önemli isimlerinden biriydi. Fransa’nın tarihinde çok iyiler olduğu gibi kötüler de oldu. Fransa, Macron kazayla iktidara gelene kadar birçok kötü cumhurbaşkanı gördü. Fakat bu da büyük hatalar yapıyor. Korkuyorum ki yanlış tarafta bulunacak; çünkü Türkleri hiçbir güç mağlup edemez."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER