Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ByLock'un sahibi itirafçı olmak için Türkiye'ye teslim oldu

'FETÖ'nün şifreli haberleşme programının lisans sahibi David Keynes'in 9 Haziran'da etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için Türkiye'ye gelip teslim olduğu ortaya çıktı

ByLock

ABD'de vatandaşlık alarak Alpaslan Demir olan ismini David Keynes olarak değiştiren ve şifreli haberleşme programı ByLock'un patentinin kendisine ait olduğunu beyan eden Keynes'in etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyerek çeşitli beyanlarda bulunduğu öğrenildi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre David Keynes 9 Haziran'da İstanbul'a gelerek teslim oldu ve sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Keynes hakkında 17 Aralık 2020'de yakalama emri çıkartılmıştı. FETÖ ile iltisakı nedeniyle kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan Keynes'in avukatınca 4 Mart 2021'de verilen dilekçede, Keynes'in Türkiye'ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyanda bulunmak istediğini bildirdi.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıyla avukatı aracılığıyla yapılan ikna görüşmeleri sonunda 9 Haziran saat 10.20 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gelerek kendiliğinden teslim olan Keynes, burada gözaltına alındı. David Keynes hakkında, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

David Keynes'le ilgili hazırlanan iddianamede "örgüt üyelerinin telefonla iletişim kurmamalarını, örgüt üyelerinin aralarında iletişim sağlayabileceği bir uygulama geliştirilmesi talimatının' Fetullah Gülen tarafından verildiği ileri sürüldü. İddianamede David Keynes'in TSK Mahrem Yapılanmasında öğretmen (grup abisi) konumuna kadar yükseldiği, Türkiye'de kalmasının sakıncalı olduğu değerlendirilmesi üzerine sağlanan uygun imkanlarla Amerika'ya gönderildiği anlatıldı.

Etkin pişmanlık talebinde bulunan Keynes'in, Bylock programı ile ilgili beyanlarda bulunduğu, bu programla ilgili kişileri teşhis ettiği ve mailine gelen bir kısım Apple Marketten gelen mailleri kendi rızasıyla sunduğu kaydedilen iddianamede, TCK'nın 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması hususunda kovuşturma sonucunda mahkemece değerlendirilmesinin gerektiği vurgulandı.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER