Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği´ne görevlendirilen Valiler konuştu..

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği´ne görevlendirilen Valiler konuştu..

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği´ne görevlendirilen Valiler konuştu..

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen terör soruşturmaları sebebiyle görevden uzaklaştırılan HDP´li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan´ın yerine başkan vekili olarak görevlendirilen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile belediye binasına geldi.

Makam odasına geçen Vali Bilmez, daha önce duvarda asılı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Cumhurbaşkanlığı forslu fotoğrafının indirildiğini fark edince, görevlilere söz konusu fotoğrafın yerine asılması talimatını verdi. Vali Bilmez, getirilen fotoğrafı yerine astıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bilmez, İçişleri Bakanlığının onayıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan´ın, terör kanunu kapsamındaki soruşturma ve kovuşturmalardan dolayı görevden uzaklaştırıldığını söyledi. Kararın Ertan´a tebliğ edildiğini belirten Bilmez, yine bakanlık onayıyla Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini ve bugün itibarıyla görevine başladığını aktardı.

Belediyenin imkanlarını Van halkının hizmetine sunacaklarını vurgulayan Bilmez, şunları kaydetti: ?Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmayacağız. Çalışanlarımızın aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi ekmeği, aşı ve halkına hizmet olan herkesle birlikte Van halkına hizmet edeceğiz. Zaman zaman çalışmalarımız hakkında bilgilendirme yapacağız. Kaynaklarımız tamamen Van halkının mahalli müşterek hizmetlerine sunulacak. Belediye mevzuat çerçevesinde yönetilecek. Şeffaf yönetim sergileyeceğiz. Tüm çalışanlarımızla birlikte Van halkının hizmetinde olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.?

Artık terör örgütüne para gitmeyecek

HDP´li Ahmet Türk´ün yerine görevlendirilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilli Vali Mustafa Yaman, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile belediye binasına geldi. Yaman, bina girişinde, aralarında belediye çalışanlarının da yer aldığı, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Burada açıklama yapan Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın teveccühü, İçişleri Bakanlığının talimatıyla yeniden görevlendirildiğini belirtti. Yaman, ?Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza ?Sizin için çalışacağız.´ demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak.? ifadelerini kullandı.

HDP´li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı´nın yerine atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise şöyle konuştu:

Reklam

?Diyarbakır´da seçim sürecinden beri halkımızın gözü önünde gerçekleşen ve sizlerin aracılığınızla tüm kamuoyuna ve Türkiye gündemine aktarılan mahşeri vicdanı yaralayıcı bir dizi uygulama gerçekleştirilmiştir. Halka hizmet için var olan her türlü kaynağını millete hizmet için harcamak zorunda olan belediye kaynakları yeniden PKK terör örgütüne, uzantılarına işbirlikçilerine tahsis edilmeye başlanmıştır.

Devletin milletin emaneti ve parasının millete hizmet yerine terör örgütüne, Kandil´e harcanması kabul edilemez. Belediye birlik ve beraberliğimizin sembolü olan şanlı Türk bayrağımızı belediye kimlik kartlarından başlayarak tanıtım logosu ve internet sitelerinden kaldırmıştır. Valiliğimize ciddi anlamda sıkıntı ve sorunlar iletilmiştir. Diyarbakır´ın her köşesine hizmet götürmeye çalışacağız. Bugün personelimizle yaptığımız toplantıda ifade ettiğimiz gibi devletine ve vatandaşına bağla personel görevinde olmaya devam edecek. Terör örgütü ilintili olanlar istisnadır. Biz bu sürede Diyarbakır´ın emrinde olacağız. Diyarbakır´ın huzur ve güven içerisinde yaşamasına yönelik çalışmalar yapacağız. Bütün birimlerimiz beklenen hizmetleri yerine getirmek için hareket halinde olacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın fotoğrafını kaldıran anlayıştan ziyade biz herkesi kucaklayan olacağız.?

Kaynak:Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER