Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Büyükelçi Serdar Kılıç´tan Amerikalı senatöre YPG tepkisi

Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, YPG´ye destek açıklaması yapan Amerikalı Demokrat Senatör Bob Menendez´e "YPG/PYD, Suriyeli Kürtleri temsil etmiyor. Bunu, onların vahşetinden kaçıp Türkiye´ye sığınmış olan 300 bin Suriyeli Kürt´e sorabili

Büyükelçi Serdar Kılıç´tan Amerikalı senatöre YPG tepkisi

Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, terör örgütü YPG/PKK için "en yakın müttefikimiz" açıklaması yapan Amerikalı Demokrat Senatör Bob Menendez´e sert tepki gösterdi.

Büyükelçi Kılıç, Menendez´in bir televizyon kanalındaki açıklamalarına Twitter hesabından yanıt verdi.

Kılıç, açıklamasında, "YPG/PYD, Suriyeli Kürtleri temsil etmiyor. Bunu, onların vahşetinden kaçıp Türkiye´ye sığınmış olan 300 bin Suriyeli Kürt´e sorabilirsiniz. Bu insanlar hala Suriye´deki evlerine dönemiyor çünkü sizin ´müttefikiniz´ buna izin vermiyor." değerlendirmesini yaptı.

"EN YAKIN MÜTTEFİKLERİMİZ DİYE TARİF ETTİĞİNİZ..."

Bir Amerikalı senatörün bu tür hassas konularda daha fazla bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Sizin kolaylıkla ´Kürtler, bizim en yakın müttefiklerimiz´ diye tarif ettiğiniz grup, aslında ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK´nın Suriye kolu olan YPG/PYD´dir." ifadelerini kullandı.

Zaman zaman Türkiye´yi hedef alan açıklamalarıyla da gündeme gelen Amerikalı Senatör Menendez, ABD Başkanı Donald Trump´ın Suriye´den çekilme kararının yanlış olduğunu ve YPG/PKK´nın yüz üstü bırakıldığını savunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER