Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BÜYÜK FELAKET “NEKBE” NİN ÜZERİNDEN 75 YIL GEÇTİ

MazlumderKayseri Şubesi tarafından, İsrail'in Filistinli Müslüman Arapları katliamlar yaparak onları sürgüne gönderdiği ve “büyük felaket” olarak adlandırılanNekbe’nin 75. Yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklamasında bulunuldu.

BÜYÜK FELAKET “NEKBE” NİN ÜZERİNDEN 75 YIL GEÇTİ

İsrail'in Müslüman Arapları katliamlar yaparak sürgüne göndererek kuruluşunun üzerinden 75 Yıl geçti.

Filistinli Müslümanlar arasında büyük felaket “NEKBE” olarak tanımlanan olay 15 Mayıs 1948'de yaşanmıştı. Avrupalıların desteğiyle dışarıdan getirilip Filistin'e yerleştirilen işgalci Yahudilerin yine Avrupalılardan aldıkları silahlarla masum Filistinlilere saldırılarında 774 Müslüman köyü işgal edilmiş 531’i tamamen yıkılmış, 15 bin Müslüman katledilmişti. Batı Şeria, Doğu Kudüs ve diğer Filistin şehirlerinde bugün de sürgünler devam ederek ve yerlerine Yahudi yerleşimciler yerleştirilerek Filistin'de büyük felaket “NEKBE” halen devam etmektedir.

15 Mayıs 1948'de meydana gelen NEKBE’nin üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen Filistin'de İsrail'in işlediği cinayetler, işgaller ve insan hakları ihlalleri devam ediyor. 75 yıl önce Filistin'den çıkarılan Filistinlilerin sayısı bugün 14 milyon civarına ulaşmış bulunuyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

İnsanlığa karşı yapılan büyük zulüm, işkence, soykırım ve sürgün olarak değerlendirilen NEKBE’nin 75. yılında olaylar sırasında zorla sürgüne gönderilen, bugün pek azı hayatta kalan Filistinlilerden ölenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ömür diliyoruz. Halen insanlığın kanayan coğrafyası olan Filistin'de İsrail'in işlemeye devam ettiği tüm insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için insanlık vicdanını harekete geçmeye davet ediyoruz.

 

Av. Abdullah KAYA

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER