Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken

İşgal Güçlerinin Açtığı Ateşle Bir Kişi Şehit Oldu, Çok Sayıda Kişi Yaralandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken

Filistin Enformasyon Merkezi'nden;
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün (4 Ekim Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde gerçekleştirilen 77’inci hafta gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir kişi şehit olurken çok sayıda kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya beldesinin doğusunda işgal güçlerinin göstericilere gerçek mermilerle ateş açtığını ve 28 yaşındaki Alâ Nizar Hamdan’ın şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlık ayrıca ilk yardım ekiplerinin 22’si gerçek mermiyle olmak üzere 54 yaralıya ilk yardımda bulunduğunu bildirdi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Gazze halkını sınıra yakın bölgelerde düzenlenecek gösterilere kalabalık bir şekilde katılmaya davet etmişti.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bugünkü gösterilerin Filistin davasını tasfiye ve Batı Yaka ile El-Ağvar’ı ilhak girişimlerine karşı koyabilmek için birlik ve bütünlüğün sağlanması gerektiğini vurgulamak amacıyla “Uzlaşı Halkımızın Seçeneği” Cuması adıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bildiride, “Birlik pusulamız ve özgürlük kıblemiz. Pusulamızı Filistin halkının özgürlük ve topraklarına geri dönme taleplerinden başka yöne saptıran suçludur” ifadelerine yer verildi.

Ablukayı kırma mücadelesinin Filistin halkının özgürlük savaşının bir parçası olduğu kaydedilen bildiride, bu savaşta birlik ve bütünlüğün en önemli silah olduğuna işaret edildi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/28283
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER