Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Business Insider: Rus S-400´ler teknik bakımdan ABD´nin hava savunma sistemlerinden çok daha üstün

Amerikan haber sitesi Business Insider (BI), Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerine dünyanın birçok ülkesinde duyulan büyük ilginin, bu sistemlerin teknik özellik bakımından Amerikan hava savunma sistemlerinden çok daha üstün olmasıyla açıklanabildiği

Business Insider: Rus S-400´ler teknik bakımdan ABD´nin hava savunma sistemlerinden çok daha üstün

BI´nin haberine göre Rusya son birkaç yılda S-400 füze savunma sistemlerinin satışı ile ilgili birkaç kontrata imza attı, ayrıca Cezair, Belarus ve Çin gibi ülkeler S-400´lerin satışıyla ilgilendiğini ifade etti.

Önümüzdeki dönemde Türkiye, Hindistan ve Suudi Arabistan´a yapılması planlanan S-400 sevkiyatlarına da değinen yazarlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ayrıca geliştirme aşamasında olan daha gelişmiş S-500 hava savunma sistemlerine de ilgi gösterdiğini vurguladı.

Haberde, Rusya´nın S-400´lerin geliştirilmesine kaynak aktarmakla çok doğru bir adım attığı da ifade edildi.

Tüm rakipleri karşısında tartışma götürmez üstünlüklere sahip olan uzun menzilli S-400 Triumf füze savunma sistemleri, kısa ve orta menzilli uçakları, seyir füzelerini ve balistik füzeleri imha etmeyi amaçlıyor. S-400´ler kara hedeflerine yönelik te kullanılabiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER