Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bursalı: HDP, PKK vesayetine son vermeli

Gazeteci yazar Orhan Bursalı, kaos ortamında HDP´nin inisiyatif alması gerektiğini söyleyerek ?HDP´nin artık cesur şekilde PKK´ya da karşı çıkması gerekiyor´ dedi.

Bursalı: HDP, PKK vesayetine son vermeli

RS FM´de yayınlanan ´Günaydın Türkiye´ programında, Dağlıca´daki PKK saldırısında 16 askerin hayatını kaybetmesini değerlendiren Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, TBMM´de yer alan bir siyasi hareket olarak HDP´nin PKK üzerinde baskı kurması gerektiğini söyledi.

´BARIŞ BLOKU, PKK´YA ÇAĞRI YAPMALI´

Bursalı, HDP´nin 7 Haziran´da Türk halkından aldığı ciddi orandaki oyun, siyasi anlamda karşılık bulması gerektiği görüşünü de dile getirdi:

"HDP´nin Kandil´e ´bu işi bana bırak´ demesi lazım. Şimdi bir barış bloku var ortada, ´savaşı durdurun´ diyor. Bir taraftan asker şehit düşüyor, ocaklar yanıyor. Ama başka birşey daha var: PKK´lılar? Biraz da şurdan bakalım, 16 asker şehit oldu, PKK ne elde edecek bundan. Ordu belki 16 kayıp daha verir ama sen 30 kayıp verirsin, bir 50 daha verirsin, 100 verirsin. Senin silahlandırdığın Kürt gençleri de orada ölüyor, onların evlerine de kor düşüyor. Barış bloku sadece TSK´ya, hükümete ´bu nedir´ diye soruyor ancak bu çağrının PKK´ya da yapılması gerekiyor" dedi.

´HDP ÖNCÜ OLMALI´

Cumhuriyet gazetesi yazarı Bursalı, HDP´nin ´düz ova´daki siyasetinin güneydoğuda sorun çözücü bir harekete dönüşmesi için öncü karakter sergilemesi gerektiğini söyledi.

Bursalı, "HDP´nin bu konuda öncülük etmesi lazım. Böyle çok çatışmalı, kaotik bir ortamda eğer öncülük edemezsen ezilip gidersin, bugüne kadar elde ettiğin kazanımların da boşa gider. Yani cesur şekilde HDP´nin PKK´ya da karşı çıkması gerekiyor" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Bursalı vesayetine vermeli

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER