Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Burhan Wani´nin ölüm yıldönümü: Keşmir´de internet hizmetleri askıya alındı

Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani´nin ölümünün 3´üncü yıldönümünde Keşmir´de bugün yapılması planlanan gösteriler öncesi bölgede internet erişimi askıya alındı

Burhan Wani´nin ölüm yıldönümü: Keşmir´de internet hizmetleri askıya alındı

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir´de Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani´nin 8 Temmuz 2016 tarihinde öldürülmesinin yıldönümü dolayısıyla bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yetkililer Pazar günü, bugün için Keşmir çapında protesto gösterisi düzenlenmeme çağrısında bulunduktan sonra, dört güney Keşmir ilçesinde mobil İnternet erişimini askıya aldı. 

Seyyid Ali Geylani, Mirwaiz Ömer Farukve Muhammad Yasin Malik başkanlığındaki partilerin bir topluluğu olan Ortak Direniş Liderliği (JRL), Burhan Wani´nin şehadetini hatırlamak için insanlara Pazartesi günü bir protesto gösterisi yapma çağrısında bulundu.

Proteto çağrısına cevap veren yetkililer, Pazar günü Anantnag, Pulwama, Kulgam ve Shopian bölgelerindeki mobil internet erişimini askıya aldı. Polis kaynakları, "Vadide barış ve huzurun sağlanması için yasa ve düzenin korunmasına yönelik diğer önleyici adımlar atılacağını" söyledi. 

Kulgam, Anantnag ve Pulwama´nın üç güney Keşmir bölgesinden geçen Cammu-Srinagar Ulusal Karayolu boyunca çok sayıda güvenlik gücü konuşlandırması yapıldı. 

Karayolu, 1 Temmuz´da başlayan ve 15 Ağustos´ta sona erecek olan Amarnath Yatra´nın hacıları tarafından kullanılıyor.

Wani, 8 Temmuz 2016 tarihinde Anantnag bölgesindeki Kokernag bölgesinde, güvenlik güçleriyle bir çatışmada öldürüldü. Ölümünün ardından Keşmir´de dört ay süren protestolar düzenlenmişti.

Çıkan çatışmalarda Pelet ateşli silah yaralanmaları nedeniyle yaklaşık 4 bin kişi daimi veya kısmen kör görüldü.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER