Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BUNUN ADI PROVOKASYON

Türkiye´nin kritik bir seçim atmosferine girdiği süreçte bitkisel tedavi yöntemleriyle isim yapan Prof. Dr. Ahmet Maranki´den akıl almaz açıklamalar geldi. Canlı yayında ?Seçimleri bekliyoruz. 25 Haziran sabahı başarısız olunursa Belgrad Ormanı´na gömdükl

BUNUN ADI PROVOKASYON

Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerine doğru ilerlerken bitkisel ilaç satışları ile tanınan Prof. Ahmet Maranki´den akıl almaz açıklamalar geldi. Maranki, Akit TV´de katıldığı bir programda 25 Haziran için iç savaş tehditleri savurdu. Program sunucusunun müdahale ettiği Maranki buna rağmen sözlerinde ısrarcı oldu. 

Akit TV´de önceki akşam yayınlanan ?Bilgi Savaşları´ isimli programda inanılmaz bir skandal yaşandı. 24 Haziran seçimlerinin konuşulduğu ?Bilgi Savaşları´ adlı programa konuk olan bitkisel tedavi yöntemleriyle isim yapan Prof. Dr. Ahmet Maranki  skandal ifadeler kullandı. Provokatif açıklamalar yapan Maranki, seçimleri beklediklerini, eğer başarısız olurlarsa Belgrad Ormanı´na gömdüklerini çıkararak savaşacaklarını söyledi. Maranki skandal konuşmasında, ?Bu spekülasyonlar tamamen sunidir. Biz onun için her doğruyu her yerde söylemeyeceğiz. Kan ağlıyor içimiz. Ama bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, umudum Kaf Dağı´nın arkası 25 Haziran´dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı´nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, ?Bismillahirrahmanirrahim´ diyeceğiz?? şeklinde konuştu. 

Maranki´nin bu sözleri stüdyoda soğuk rüzgarlar estirirken, programın sunucusu ?Yok o kadar da değil de...? sözleriyle ortamı yatıştırmaya çalıştı.  Maranki´nin infiale neden olan sözleri sert tepkilere yol açarken, sosyal medyada birçok kullanıcı 24 Haziran öncesi yapılan provakatif açıklamalar nedeniyle savcıları göreve çağırdı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, RTÜK´e şikayette bulunduklarını açıkladı. CHP de suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da, Maranki´nin konuşması sonrasında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcılık açıklamasında Maranki´nin sözleri alıntılandıktan sonra şöyle denildi: ?Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu kişi hakkında TCK Md. 216/1, 218/1 uyarınca ?basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik? suçundan soruşturma başlatılmış ve ilgili kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.?

TBMM´Yİ BASMAKLA TEHDİT ETMİŞLERDİ

Yaşanan skandalın ardından, Akit TV´de geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan benzer bir olay da tekrar gündeme geldi. ?Gün Başlıyor´ adlı programın sunucusu Ahmet Keser, ?Afrin´de sivil ölüm´ iddialarına tepki gösterirken, ?Sivil öldürecek olsak Cihangir´den başlarız, Nişantaşı, Etiler... Değil mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) var´´ ifadelerini kullanmıştı. Büyük tepki çeken ifadeler üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, ?Halkı kin ve düşmanlığa tahrik? suçundan soruşturma başlatmıştı. Keser de tepkiler üzerine istifa etmişti. Kısa süre sonra da Keser hakkında, ?Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama? suçundan dava açıldı. 1 buçuk yıldan 4 buçuk yıla kadar hapsinin istendiği dava da yargılama süreci başladı. Keser ilk duruşmaya katılmazken, hakkında geçtiğimiz ay zorla getirme kararı da çıkarıldı.



Anahtar Kelimeler: BUNUN PROVOKASYON

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER