Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BUNA CEVAP VER ABD!

CIA ve NSA eski çalışanı Snowden, ?Irak ve Suriye´de kaosa neden olan DEAŞ´ın arkasında aslında ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratı var? deyip kirli ittifaka dikkat çekmişti.

BUNA CEVAP VER ABD!

BUNA CEVAP VER ABD!

 

Kobani´deki son DEAŞ saldırısıyla birlikte Türkiye´ye yönelik kara propagandayı yeniden devreye sokan ulusal ve uluslararası odaklar ABD başta olmak üzere Batılı güçlerin DEAŞ desteğini ortaya koyan açıklama ve delilleri dün olduğu gibi bugün de görmezden geliyor. Hiçbir delil olmaksızın Türkiye Hükümeti aleyhine yalan ve iftiralarla DEAŞ üzerinden saldıran güçler, CIA gizli belgelerini dünyaya sızdıran Snowden´ın açıklamalarını, Pentagon´un kendi verileriyle ortaya koyduğu PYD desteğini ve bölgedeki yerel güçlerin ABD´nin, DEAŞ´a açıktan yardım ettiği yönünde verdiği bilgileri duymak dahi istemiyor.

ABD YARDIMLARI DEAŞ´A ULAŞTI

Geçtiğimiz yıl Erbil Yönetimi tarafından gönderilip ABD uçakları tarafından Kobani´deki YPG güçlerine ulaştırılmak üzere atılan askeri mühimmat DEAŞ´ın eline geçmiş ve ABD´nin DEAŞ´a askeri mühimmat yardımı attığı iddialarını gündeme getirmişti. Daha sonra 2015´in ilk aylarında İran Devrim Muhafızları Gönüllüler Teşkilatı (Besic) Komutanı Tuğg. M. Rıza Nakdi de, "ABD´nin DEAŞ´ın kontrolündeki bölgelere havadan silah ve yardım malzemeleri indirdiğini öne sürerek, "ABD, Irak´ta DEAŞ´ı doğrudan destekliyor. ABD uçakları DEAŞ´a gerekli silah ve yardım malzemelerini havadan indiriyor" demişti. Aynı dönemlerde DEAŞ´a karşı mücadele eden Iraklı gönüllü milislerden de, ABD´nin DEAŞ´a havadan silah ve mühimmat paketleri atıldığı açıklaması yapılmıştı.

CIA-MI6-MOSSAD OYUNU

Gizli bilgileri sızdırdığı için kaçarak Rusya´ya sığınan CIA ve NSA eski çalışanı Edward Snowden, DEAŞ´ın bölgede İsrail´in güvenliğini tesis ettiğini ifade ederek, "ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratları dünyadaki bütün terörü ´eşek arısı yuvası´ adlı bir strateji ile bir araya getirmeye çalışıyor" demişti.

PENTAGON´UN AMACI BAŞKA

ABD Savunma Bakanlığı´nın verilerine göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri DEAŞ ile mücadele kapsamında Suriye´de düzenlediği bin 774 hava saldırısının bin 200´ü Kobani, Haseke, Tel Abyad gibi yerlerde DAEŞ´e karşı sahadaki PYD güçlerini desteklemek için yaparken, Esad rejimi ile bölgedeki diğer muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep gibi yerlerde sadece 574 hava saldırısı yaptı.

TÜRKİYE KOBANİ´YE KUCAK AÇTI

Türkiye ikinci Kobani saldırısında da bölgede yaşayan Türkmen, Kürt ve Araplara adeta kucak açtı. Kuşatmadan etkilenen 194 bin sivili topraklarına kabul eden Türkiye, geçen yıldan bu yana 1933 araç insani yardım malzemesini Kobani´ye gönderdi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olarak yaptığı açıklamada Kobani´deki gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Açıklamaya göre, Suriye´deki çatışmadan etkilenenlere ciddi yardımlar yapıldı. Kobani başta olmak üzere yardımlar özetle şöyle:

- Türkiye, Kobani kuşatmasından etkilenen 194.000 sivili kabul etti. 19-22 Eylül arasında kabul edilen 134.000 kişi, tüm Avrupa ülkelerinin 2011´den itibaren aldığı sığınmacılardan daha fazla.

- Kobani´yi terk etmek istemeyen sivillere gıda, su, ilaç, kıyafet ve kişisel hijyen malzemesi yardımı yapıldı. 19 Eylül 2014´ten itibaren Kobani bölgesine 1.933 araç (202 TIR ve 1.731 kamyon) insani yardım malzemesi gönderildi.

- DAEŞ terörü nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye´ye sığınan siviller için 35.000 kişi kapasiteli Suruç Geçici Barınma Merkezi kuruldu. Suruç Geçici Barınma Merkezi´nde hastaneler, okullar, meslek edindirme kursları ve süpermarketler bulunuyor. Türkiye´nin en büyük kampı olan Suruç Geçici Barınma Merkezi, bünyesinde bulunan yüzde yüz su arıtma sistemi nedeniyle "ilk ekolojik kamp" olarak adlandırılıyor."



Anahtar Kelimeler: BUNA CEVAP

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER