Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bulgaristan Başbakanı´ndan itiraf gibi açıklama: İkiyüzlülüğü bırakalım

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkesinde katıldığı televizyon programında Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusuna değinerek, "Türkiye´nin AB´ye üye olacağı konusunda ikiyüzlülüğü bırakalım. En iyisi oturalım ve Türkiye ile AB arasında özel

Bulgaristan Başbakanı´ndan itiraf gibi açıklama: İkiyüzlülüğü bırakalım

Bulgaristan Devlet Televizyonu´nun (BNT) en çok izlenilen ve haftalık canlı yayınlanan ´Panorama´ adlı programına katılan Başbakan Boyko Borisov, Türkiye ile AB arasında özel bir anlaşma imzalanmasından yana olduğunu söyledi. AB´nin Türkiye ikiyüzlü davrandığını belirten Başbakan Borisov, "Türkiye´nin AB´ye üyeliği konusunda ikiyüzlülüğü bırakalım. En iyisi oturalım ve Türkiye ile AB arasında özel bir anlaşma yapalım. Ayrıca 5-6 maddeden oluşacak anlaşmaya gümrük kolaylığı noktası da dahil edilmeli" diye konuştu.

"ERDOĞAN´A TEŞEKKÜR EDERİM"

Sığınmacılar konusuna da değinen Borisov, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´a teşekkür ettiğini söyledi. Program sunucusunun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hayır diyebilir misiniz?" sorusu üzerine Borisov, "Biz birçok şey için ona ´Hayır´ dedik, fakat bir konuda her zaman ´Evet´ dedik. Bulgaristan´a yönelik sığınmacı akını bıçak gibi kesildi. Sınırın korunması için Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi anlaşıyoruz" dedi.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, 7 Ocak´ta Patrik ve Baş müftü Mustafa Aliş Hacı ile birlikte, İstanbul´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılacağı törende, onarımı tamamlanan Demir Kilise´nin (Sveti Stefan Kilisesi) açılışını yapacağını söyledi. Başbakan Borisov, Türkiye´nin mali yardımıyla restore edilen Demir Kilise´nin bir şaheser olduğunu belirterek, "Boğaz´dan, nereden geçersen geç, altın haçlar her taraftan görünüyor" dedi. Başbakan Borisov, kilisenin yeniden açılmasını kastederek, "Bence bu, AB´nin en büyük komşusuyla ilişkilerin normalleşmesi için ek bir köprü olacaktır" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER