Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bülent Arınç’tan infaz yasasıyla ilgili “Reis Bey” paylaşımı..

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Avukatlar Gününü kutladı

Bülent Arınç’tan infaz yasasıyla ilgili “Reis Bey” paylaşımı..

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Avukatlar Gününü kutladı. Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülecek olan infaz yasasıyla ilgili Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” isimli eserinden bir paylaşımda bulundu.

Twitter hesabından yazan Arınç, “Merhum hocam Prof. Dr. Faruk Erem’in ‘Bir Ceza Avukatının Anıları’ kitabından birkaç cümle: Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Amaç suçludaki insanı değil; insandaki suçluyu yok etmektir! Bana öyle geliyor ki adalet yanıldığını anlayınca geri veremeyeceğini baştan almamalıdır.” dedi.

“TBMM’de infaz yasasının görüşüldüğü bu günlerde rahmetli üstadın (Necip Fazıl Kısakürek) dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel.” diyen Arınç’ın paylaşım yaptığı videodaki film sahnesinde şu ifadeler geçiyor:

“Merhamet, hava gibi, su gibi muhtaç olduğumuz iksir. Baş aşağı bir cemiyeti, baş yukarı edecek bir kudret. Acımasızca idama götürdüğüm çocuk bana ‘Buz çölünde yol alıyorsunuz’ demişti. Hepimiz, bütün insanlık buz çölünde yol alıyoruz. Aldığımız nefesler bile sipsivri kayalar şeklinde donuyor. Bakarken gözle bıçaklıyor, dinlerken kulakla zehirliyoruz. Damak kirletiyor, el solduruyor.

Bütün bunların kanunlarını bilmiyoruz da kanun çıkarmaya kalkıyoruz. Olur mu hiç? Sen kaplanı yetiştir, besle; sonra pençe atıyor diye kemen tak ipe kes. Yazıktır kaplana, günahtır kaplana. Merhamet… Ben diyorum ki her fert, başucuna ‘Suçlu benim, herkes suçsuz’ levhasını asmalıdır. Ben diyorum ki yegane kurtuluşumuz, herkesin herkesi affetmesindedir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER