Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BULDAN: DOLMABAHÇE MUTABAKATI'NI TANIMIŞ OLSAYDINIZ RUSYA İLE YENİ BİR MUTABAKAT İMZALAMAK ZORUNDA KALMAYACAKTINIZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

BULDAN: DOLMABAHÇE MUTABAKATI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçmişte olduğu gibi bugünde Kürtlerin zulme boyun eğmeyeceğini vurgulayan Buldan, şunları söyledi:

“Bugün ‘Kürtlerle düşmanlığımız yok, Kürt halkıyla bir sorunumuz yok’ diyenler vicdanlarını biraz sorgulasınlar. Bu kentlerde Kürtlere her türlü zulmü yapacaksınız, Kürtlerin seçilmişlerini cezaevine göndereceksiniz, Kürt halkının elde etmiş olduğu kazanımı gasp etmeye çalışacaksınız ama şunu bilin ki yarın bu meydana bir kez daha sandık kurulsa Amed halkı Diyarbakır halkı, bir kez daha kendi iradesine sahip çıkacaktır.

Suriye topraklarına yapılan müdahalenin, yapılan savaşın yanlış olduğunu, gereksiz olduğunu, orada yaşayan halkların barış içinde kardeşçe yaşadıkları, hiç kimseye zerre kadar zararı olmadığını birçok kez, birçok yerde söyledik. Oraya gitmeyin, müdahale etmeyin dedik. Bu yaptığınız savaş politikası yanlıştır dedik. Halkları, Kürt halkını, Suriye halklarını kendi topraklarından çıkarmayın dedik. 8 yıldır Afrin başta olmak üzere Suriye topraklarında elde edilen bütün kazanımlarına yönelik her türlü müdahaleyi yaptınız.

Bu ülke hem Kürtlerin hem de Türklerin

Ama en son geldiğiniz nokta Rusya ile 10 maddelik bir mutabakatı imzalamak oldu. Keşke, başından beri 2015 yılında yapılan Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımış olsaydınız o mutabakatı inkar etmemiş olsaydınız bugün Rusya ile yeni bir mutabakat imzalamak zorunda kalmayacaktınız. Dolmabahçe mutabakatı Türkiye’nin, Suriye‘nin demokratikleşmesi Ortadoğu’nun demokratikleşmesi anlamına geliyordu. Ancak o görüntüden sonra Sayın Öcalan’ın ve onunla birlikte devlet heyetinin hazırladığı 10 maddelik mutabakatı siz Türkiye halklarına ve Ortadoğu halklarına çok gördünüz.

Çatışma ve savaşla değil bir kez de Kürtlerle barışmayı, diyalogu ve müzakereyi sizlerden bekliyoruz. Bu ülke hem Kürtlerin hem de Türklerin ülkesi. Suriye Kürt halkının, orada yaşayan halkların ülkesi. Herkesin birbirine saygı ve sevgili ile yaklaşması gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin mutlaka kazananı olacaktır. Bu sürecin kazananı Kürtler olacaktır.”

Türkiye büyük bir kabusta

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Van İl Kongresinde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bu mücadeleyi verenler ne olursa olsun boyun eğmedi, diz çökmedi. Bu da onlara dert oldu. Bu dertleriyle en kısa zamanda çekip gidecekler. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İnanıyorum ki bütün yoldaşlarımız en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacak. Biz, onlarla buluşup bu mücadeleyi güçlü bir şekilde amacına ulaştıracağız. Bugün Türkiye büyük bir kabusta. Türkiye bu kabustan çıksın diye kapılarınızı çalan biziz. Uyan Türkiye uyan, bu karanlığı parçala. Bu kabusa son ver. Kapılarınızı çalan Kürt halkıdır, özgürlük mücadelesi verenlerdir, HDP’dir. Uyanın artık uyanın, bu faşizme son verin.”

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER