Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bugün para piyasalarını neler bekliyor?

Ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla uzun bir aradan sonra 8 TL’nin altına inen dolar kuru yeniden atağa geçti.

Bugün para piyasalarını neler bekliyor?

Ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla uzun bir aradan sonra 8 TL’nin altına inen dolar kuru yeniden atağa geçti.

Son yaşanan olaylar ve açıklamalardan sonra dolar kuru yerinde durmuyor. Yukarı ve aşağı yönlü agresif hareketlerin gözlemlendiği dolar kurunda yurt içi ve yurt dışından gelecek haber akışları oldukça önemli

Dolar kuru Merkez Bankası’nın 475 baz puan faiz artışıyla bir ara 7.50 lira seviyelerine kadar gevşedi. Dolar kuru yaşanan bu kısa süreli düşüşten sonra üst üste dördüncü işlem gününe de yükselişle başladı. Dolar kuru yeni günün ilk işlem saatlerinde 8 TL üzerinde alıcı bulurken şu sıralarda 7.95 lira seviyelerine kadar düştü. Dolar kurundaki grafiği gün içerisinde yurt içi ve yurt dışındaki veri akışı belirleyecek.

ABD'de yoğun bir ekonomik veri akışının olduğu yeni günde, Türkiye’de de siyasi olarak dolar kurunun yönünü belirleyecek açıklamalar gelebilir. Dolar kurunun ABD’den ve yurt içinden gelen haberlere göre yön belirlemesi bekleniyor.

DOLAR KURUNDA GÖZLER MGK VE ERDOĞAN’DA

Türkiye’de dolar kurunun seyrini değiştirecek beklenen konuların başında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bulunuyor. MGK toplantısı bugün saat 15:00'da gerçekleştirilecek. Toplantıdan çıkan sonuçlar kamuoyuyla paylaşılırken dolar kurunun da açıklanan bilgilere göre yön belirlemesi bekleniyor.
Piyasalar için oldukça önemli olan bir diğer konu başlığı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştireceği Ak Parti Grup Toplantısı konuşması olacak. Dolar kurunda gözler Erdoğan’ın yapacağı açıklamalarda olacak.

ABD’DE BUGÜN YOĞUN BİR VERİ AKIŞI VAR

ABD’de ise yarın tatil olması sebebiyle yoğun bir ekonomi veri akışı gerçekleşecek. İşte saatlere göre dolar kurunun seyrini belirleyecek beklenen veriler

16:30 Çekirdek dayanıklı mal siparişleri (Beklenti:%0,4; Önceki:%0,8)
16:30 3.çeyrek büyüme (Beklenti:%33,2; Önceki:%31,4)
16:30 Haftalık işsizlik maaşı baş. (Beklenti:770 bin; Önceki:742 bin)
16:30 Kişisel gelirler (Beklenti:%0,4; Önceki:%0,9)
16:30 Kişisel harcamalar (Beklenti:%0,7; Önceki:%1,4)
18:00 Yeni konut satışları (Beklenti:970; Önceki:959 bin)
18:00 Michigan tüketici güven endeksi (Beklenti:78,0; Önceki:81,8)
22:00 Fed toplantı tutanakları açıklanacak.



Anahtar Kelimeler: Bugün piyasalarını neler bekliyor?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER