Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bugün 3 Mayıs... Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedir? Neden kutlanır? Tarihçesi!

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedir? Her sene 3 Mayıs tarihinde Basın Özgürlüğü Günü coşkuyla kutlanıyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde basın özgürlüğüne dikkat çeken etkinlikler düzenleniyor. Basın çalışanları ve yetkililer özel gün için kutla

Bugün 3 Mayıs... Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedir? Neden kutlanır? Tarihçesi!

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedir? 3 Mayıs Birleşmiş Mİlletler Genel Kurulu´nun 1993 yılında aldığı bir karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaya devam ediyor.Basın çalışanları ve yetkililer özel gün için kutlama mesajları yayınlıyor. Her sene 3 Mayıs tarihinde Basın Özgürlüğü Günü coşkuyla kutlanıyor. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde basın özgürlüğüne dikkat çeken etkinlikler düzenleniyor. İşte Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedir? Neden kutlanır? Tarihçesi! Merak edilen detaylar haberimizde...

3 Mayıs Birleşmiş Mİlletler Genel Kurulu´nun 1993 yılında aldığı bir karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmasına karar verilen bir tarih.

Bugün için amaç basının demokrasiyi korumaktaki rolünü vurgulamak, etik gazeteciliği ön plana çıkarmak ve dünyada basının aşırı sansür edildiği ülkelere bir mesaj göndermek. Bunun yanında gün boyu çeşitli organizasyonlar ile görevini yaparken öldürülen gazetecileri anmak ve yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak.

2018 yılının ana organizasyonu ise UNESCO ve Gana Cumhuriyeti İşbirliği ile ülkenin Accra şehrinde gerçekleştiriliyor. İki gün boyunca süren konferanslarda dünyada basın özgürlüğünün genel durumu ve ülkelerin özel durumları konuşuluyor.

Basın özgürlüğünün, gücü dengelemek konusundaki önemi ve gerekliliğine yapılan vurgu bu yılki organizasyon için seçilen başlıkta kendini gösteriyor: "Gücü kontrol ve dengede tutmak: Medya, Adalet ve Hukukun Üstünlüğü"

Kaynak: superhaber.tv

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER