Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BU YILDA PANDEMİ GÖLGESİNDE KALSADA, KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!

Bu bayramda, umut ederiz ki arınma, silkinme cehd ve çabasıyla bizlere bayram olarak hediye edilmiş bir ibadetin esaslı parçası olup bu yılda bizlere rahmet kapılarını açmış olacaktır.

BU YILDA PANDEMİ GÖLGESİNDE KALSADA, KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!

"Bugün bayram günü derler, âlem eğleşir... Dertliler oturup derdim/iz söyleşir"

"Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla?

1- Muhakkak Biz, sana Kevseri´i verdik. 2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!
3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan! (Kevser Suresi)"

Atamız İbrahim(a)´den İsmail(a) örnek gösterilip sadakat timsali sayıldığı ve o vesileyle bize miras kalan ve peygamber(s) ile sünnetleşen, o günden bugüne devam eden kurban geleneği, hiçbir ilkesel(itikadî) değişikliğe uğramadan devam etmektedir.

Bu bayramda, umut ederiz ki arınma, silkinme cehd ve çabasıyla bizlere bayram olarak hediye edilmiş bir ibadetin esaslı parçası olup bu yılda bizlere rahmet kapılarını açmış olacaktır.

Bu bayramı, yaşanan sürece baktığımızda, diğerlerine kıyasla, tamamen eve değil, ama yine de tedbiri elden bırakmadan karşılayacak ve yaklaşık iki yıldır covit-19 pandemisi gölgesinde; evimizde geçirdiğimiz geçmiş ramazan ve kurban  bayramlarında olduğu üzere muhtemelen kendi evimizde geçireceğiz.  

Süregelen pandemik durumdan dolayı, daralan ekonomik yapımızın el verdiği oranda kurban işiyle uğraşacak; Rabbimizm "venhar!" yani 'kurban kes' emrine uyacak, sırf O'nun rızası için kan akıtacağız; bununla birlikte ibadet görevimizi yerine getirecek: yakınımızdan başlamak üzere yoksullarımızı gözetecek, toplumsal görevimizi yerine getirmeye çalışacağız...

Evet, bugün bayram. Hangi durumda olursak olalım, Allah©´ın bizlere armağan ettiği bayramları salt kutlamaktan ziyade, dostluğa ve kardeşliğe 'yeniden´ adım atmak adına vesile kılalım, sevelim, sevilelim, sevinelim ve sevindirelim.

Evet, sıkıntılarımız, krizlerimiz ve içerisinde debelendiğimizi düşündüğümüz kaoslarımızda olabilir. Acı ve ızdırap içerisinde olabilir, eziyetlerle uğraşıyor olabiliriz?

Hatta kendi vatanımızdan uzaklarda mülteci konumunda olabilir, bir nevi sürgün yaşayabilir, 'özgürlüğümüz´ zalimler ve zulüm sistemlerince elimizden alınmış ta olabilir. Vatansız, yani haymatlos olabilirdik, ama asla umutsuz olmamalıydık. Zira umutsuz olmak insanı boşluğa düşürür, bunalıma sürükler ve bizleri hemen her konuda çaresiz bırakır, yoksunlaştırır.

Buna benzer bir şekilde, sıla-yı rahim imkânından yoksun da olabiliriz. Birkaç saatlik mesafede bulunan köyümüze, kasabamıza, şehrimize, ‘vatanımıza´ gidemeyebilir, oralardan, havasından, suyundan mahrum kalabilirdik, ama umudumuzu diri tutacak ve her bayram olduğu üzere bu bayramımızı da ailemiz, ‘varsa´ yakın akrabalarımız, dostlarımız ve en önemlisi de yüzü bizimle birlikte aynı kıbleye dönük bulunan Müslüman kardeşlerimizle bayramlaşmalı, musafaha etmeli ve birbirimizde kardeşçe, dostça sarılmalıydık. Tabii ki, bu pandemi döneminde sosyal mesafe kuralına uyarak; eğer dışarıda isek, mümkün mertebe maskemizle ağzımızı, burnumuzu kapatarak.

Bu günleri vesile kılarak, aramızda zamanla oluşmuş bulunan kırgınlıklarımızı bir kenara itmeli ve bu bayramı ‘yeniden´ kardeşliğin tesisi için vesile kılmalıydık?

Bu vesile ile bayramınız mübarek olsun deriz? Yine bu vesileyle Çıra Yayın Grubu(Çıra Yayınları, Haberduruş.com, farklibakis.Net ve Çıra Tur) adına kurban bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını yine O´ndan dileriz?

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!

İD MÜBAREK! اجازة سعيدة(Arapça)
CEJN A WE PİROZ BE!(Kürtçe)

ROŞANé ŞIMA BIMBAREK BO!(Zazaca)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER