Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu Irkçı Saldırının Faili Hak Ettiği Cezayı Alsın!

İstanbul’da yaşanan bir olay Suriyelilere vebalı muamelesi yapan ırkçı-faşizan zihniyetin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Suriyeli nefretinden gözüdönmüş ırkçı bir şahıs, Mısırlı oyuncu Abdelbari Mancy’i hastanelik etti.

Bu Irkçı Saldırının Faili Hak Ettiği Cezayı Alsın!

Ünlü Türk yapımlarında dublör olarak görev alan Mısırlı genç İstanbul’da kendisini Suriyeli sanan ırkçı bir adamın saldırısına uğradı. Ablası ve 3 aylık yeğeninin yanında darp edilen Abdelbari Mancy’nin burnu ve kolunda kırıklar oluştu. Hürriyet’ten İlker Sezer'e konuşan Mancy, olaydan sonra Suriyeli kökenli azınlık hakkında yüksek sesle olumsuz ifadeler kullanan şahsa her şeye rağmen ‘Suriyeli olmadığını’ söylemediğini aktardı.

'Payitaht Abdulhamid', 'Muhafız', 'Mehmet Bir Cihan Fatihi' gibi dizilerde dublör olarak oynayan Mısırlı oyuncu Abdelbari Mancy, İstanbul’da kendisini ‘Suriyeli zanneden’ bir adam tarafından öldüresiye dövüldü. 24 Ocak günü ablası, yengesi ve 3 aylık yeğeniyle birlikte Yenibosna’dan 79F otobüsüne binen Mısırlı dublör, Tepeüstü durağında inmek üzereyken tanımadığı bir şahsın kendisine “Neden beni sıkıştırıyorsunuz?” diyerek seslendiğini söyledi.

Otobüsten inerken bebek arabasını hazırladıkları için ayağa kalkan Mancy, adama “Ben size dokunmadım” cevabını verdiğini ancak adamın “Kes sesini konuşma seni vururum” cümlesiyle agresif tavrını sürdürdüğünü aktardı.

Kendisine bağıran adama Türkçe cevap vererek “Yaşına saygı duyuyorum ancak ailemin yanında haddini bil” dediğini aktaran Mısırlı dublör, adamın bir anda kendisine yumruk atmaya başladığını söyledi. Dakikalarca süren saldırı sonrası Mancy’nin burnu ve kolunda kırıklar oluştu. Olay esnasında kavgayı ayırmaya çalışan Mısırlı dublörün ablası ve yengesi de yumrukların hedefi oldu.

“Arapça konuştuğu için Suriyeli sandı”

Mancy olayın ardından otobüsten indikten sonra ise hâlâ bağırmaya devam eden adamın Suriyeliler hakkında yüksek sesle olumsuz ifadeler dile getirmeye başladığını duydu. Bu esnada adamın kendisini Arapça konuştuğu için kendisini Suriyeli sanması nedeniyle saldırdığını anlayan Mancy, Hürriyet’e “Hiçbir insan böyle bir saldırıyı hak etmiyor. Mısırlı veya Suriyeli olmak önemli değil, önemli olan birbirimize saygı duymak” dedi.

Olayın ardından kendisine çalışan adamın uzaklaşmaya çalıştığını, otobüs şoförünün de gitmek isteyerek yardımcı olmadığını söyleyen Mancy, polisin aramasından 5-6 dakika sonra olay yerine intikal ettiğini ve saldırganı karakola götürdüğünü söyledi.

Kaynak: haksozhaber.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER