Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BU AYIBI KAÇ TURİST KAPATIR

Doğu Türkistan’da milyonları işkence kamplarında tutan Pekin’e jest projesinin iptal edilmesini isteyen STK’lar imza kampanyası başlattı.

BU AYIBI KAÇ TURİST KAPATIR

Çin’in, Uygur Türklerine uyguladığı sistematik soykırıma rağmen başlatılan ve tepkiyle karşılanan ‘Çince tabela’ uygulamasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’den (İBB) açıklama geldi. Açıklamada şehre gelen turist sayısını artırmak ve yabancı ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla ‘Çeviri Tabela’ isimli yeni bir proje başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, özellikle yabancı turistlerin yoğun olarak geldiği Tarihi Yarımada ve çevresinde uygulanacak çalışma kapsamında, ulaşım sistemleri ile yönlendirme tabelalarına yılın belirli zamanlarında değişecek geçici çeviri yazıları asılmaya başlandığı belirtildi.

Projenin ilk uygulamasının, Çin’in 70. kuruluş yıl dönümü (Çin Milli Bayramı) nedeniyle İstanbul’a tatile gelen 400 bin civarındaki turiste yönelik olarak başlatıldığı ifade edildi. İBB, İstanbul’un turizm potansiyelini geliştirmek hedefiyle başlattığı ‘Çeviri Tabela’ projesi doğrultusunda, Ramazan ve Kurban bayramlarında Arapça, evrz bayramında İranlı turistler için Farsça, Paskalyada ise Ruslar için Rusça çeviri tabelaları asılacak.



Anahtar Kelimeler: AYIBI TURİST KAPATIR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER