Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu Adam Kime Çalışıyor?

PERİNÇEK "Çin Uygurlarla PKK-FETÖ’yle mücadele eder gibi mücadele ediyor"

Bu Adam Kime Çalışıyor?

PERİNÇEK "Çin Uygurlarla PKK-FETÖ’yle mücadele eder gibi mücadele ediyor"

Türkiye’de siyaset yapan her siyasetçinin dünya görüşü ve gelecek vizyonu bellidir. Siyaset arenasındaki yüzlerden biri olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de ideolojik yaklaşımları ve gelecek hedefiyle ilgili iyi bilinen simalardan biridir.

 

PERİNÇEK "Çin Uygurlarla PKK-FETÖ’yle mücadele eder gibi mücadele ediyor"

 

DOĞRUHABER – HABER YORUM

Mesela Silivri Cezaevinden çıktığında kullandığı “Cemaatlerin kökünü kurutacağız!” sözü ve Suriye’ye yaptığı ziyarette kullandığı “Suriye’deki Münafık (Müslüman) Kardeşler tamam sıra Türkiye’deki Münafık Kardeşlerde!” sözleri onun ve partisinin temel zihniyetlerini tanımak açısından yeterlidir.

Bununla birlikte Perinçek bu ülkede yıllardır “MAO’cu” olarak tanınır. Her ne kadar Maoculuk tarihte kalmış olsa, bizatihi Çin Komünist Partisi tarafından “Devlet Kapitalizmine geçilip Mao’culuk rafa kaldırılsa da” her zaman birileri çıkıp bu söylem üzerinden yeni dizaynlar peşinden koşabiliyor.

Perinçek de Çin ile göbek bağıyla bağlıymış gibi Çin’in yaptığı her şeyin doğru olduğunu savunur hale gelmiş. Daha ötesi bu ülkede Kemalizmin yılmaz savunucusu edasıyla konuşurken bir şekilde Çin ile ilgili ilişkilerde Atatürk ismini kullanarak Çin’i yaptığı her hamlede savunabiliyor. Öyle ki insanlar; “Perinçek Türkiye’nin ulusal çıkarlarını da Çin’in ulusal çıkarları kadar merak ediyor mu?” diye sormalarına yol açıyor.

Perinçek dün Habertürk Tv’de katıldığı bir programda Çin’in Uygur Türklerine eğitim verdiğini, kamp falan olmadığını, bahsedilen yerlerin birer eğitim kampı olduğunu vurguladı. Bununla yetinmeyen Perinçek ısrarla “Çin’in orada, aynen Türkiye’nin Pkk ve FETÖ ile mücadele ettiği gibi Uygur İslam Partisiyle mücadele ettiğini” söyleyip durdu.

Moderatör ve katılımcılar yapılan zulümlerden kamplardan bahsedince Perinçek ;

"Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan… Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar. " savunması yapıyor.

Programda dikkat çeken bir nokta da katılımcıların oturma düzeniydi. Programlarda taraflar karşı karşıya oturur. Bu programda Perinçek iktidara yakınlığıyla bilinen tarafta otur(tul)muş, bu fikirleri dobra dobra söylüyor.

Kısacası Çin hem ekonomisiyle hem de siyasi yaptırımlarıyla gün geçtikçe büyüyor, öyle ki, Türkiye’de ne devlet ne de hükümet çıkıp da Çin ile ilgili dişe dokunur bir konuşma yapamıyor, meydan Perinçek gibi Çin hayranlarına kalıyor.



Anahtar Kelimeler: Çalışıyor?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER