Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bu edepsizliğe kim dur diyecek

Televizyon kanalları reyting uğruna adeta rezillikte birbiriyle yarışıyor?

Bu edepsizliğe kim dur diyecek

Milli Gazete´den Mustafa Enes Çakıcı´nın "konu ile ilgili" haberi...

Yarışma programı adı altında oynanan oyunlar, her geçen gün yeni bir rezilliğe perde aralarken, oyuncular adeta bu çirkinliğe sahne oluyor. Eğlence formatlı programcılık anlayışı, toplumsal çürümeyi tetiklerken  aile yapısını ayakta tutan manevi dinamikler yok ediliyor, edilmeye de devam ediyor. Toplumun en önemli kurumlarından biri olan aileyi hedef alan bu programlarda, yaşanan rezalet karşısında RTÜK´ün harekete geçmemesi ve bu sapıklıkları sadece seyrediyor olması endişeleri daha da artırıyor.

TOPLUM AHLAKI BİR KEZ DAHA AYAKLAR ALTINA ALINACAK

Fox TV´de İlker Ayrık´ın sunduğu ?Yaparsın Aşkım´ın ilk oyunu ?Eş Taşıma´da erkekler en uzun süreyle eşlerini kucaklarında taşıdı, toplum ahlakı bir kez daha ayaklar altına alındı. Daha önce Kanal D´de yayınlanan  ?Şans Kapıda´ programında takas sorusuna karşılık eşini riske etmek isteyen yarışmacı herkesi şaşkına çevirmişti. Yarışmada mahremiyetin hiçe sayılmasıyla birlikte insanlar adeta kumara özenlendirilmişti. Tepkilerin ardından program kaldırıldı.

 

KADIN KADINA, ERKEK ERKEĞE TALİP OLMUŞTU

Hiçbir mahremiyet kaygısı olmayan izdivaç programlarında yaşanan rezillikler ise, Türk toplumunun nasıl bir boyuta taşınmaya çalışıldığı ortadayken, Esra Erol´la İzdivaç programında, stüdyoya bağlanan bir kadın izleyici, kadın konuklardan birisiyle evlenmeye talip olmuştu. Hemen ardından başka bir evlendirme programında ise erkek erkeğe talip olurken, tüm bu yaşanan ahlaksızlıklar üzerine izdivaç programları yasaklanmıştı.

GÖZLER RTÜK´TE

Şimdi ise bu ahlaksızlıkların yaşandığı izdivaç programlarının yerini ?eğlence formatlı? programcılık anlayışı aldı ve manevi dinamiklerin ortadan kaldırılmasının temel aracı haline gelmeye başladı. Yaşanan gelişmeler ve televizyonlardaki bu rezillikler konusunda vatandaşlar ise RTÜK´ün üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesini, hükümetin ise ?milli ve manevi değerlere olan bu saygısızlıklara? daha ağır yaptırımlar getirmesini bekliyorlar.



Anahtar Kelimeler: edepsizliğe diyecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER