Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BRUNSON YOLDA CONİ GAZİ ŞEHRİMİZDE

ABD ile ilişkiler çok hızlı ilerliyor... Papaz Amerika´ya ulaşmadan, Amerikan Askerleri Türkiye´de boy göstermeye başlamıştı... Ortak eğitim yapılıyor.

BRUNSON YOLDA CONİ GAZİ ŞEHRİMİZDE

FETÖ, PKK üyesi olmanın yanı sıra ajanlık suçlaması ile 35 yıl hapisle yargılanırken Rahip Brunson´un serbest bırakılıp Amerika´ya yollandığı gün Gaziantep´te Amerikan askeri ile Türk askeri ortak eğitime katılıyordu.

MÜNBİÇ´TE ORTAK DEVRİYE

Askeri kaynaklar, iki ülkenin askeri personelinin, eğitimde ilk olarak ordularının taktiksel araçları ve silah sistemleri hakkında bilgiler edindiğini ifade etti. 66 ülke veya uluslararası kuruluşa bağlı askeri birimler tarafından DEAŞ´a ve örgütün Suriye´deki faaliyetlerine karşı askeri mücadele amacıyla oluşturulan ?Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı´ ekibinin de izlediği eğitim sonrası, ABD ile Türkiye´nin, Münbiç çevresinde ortak devriyeye başlayacağı belirtildi.

2 EKİM´DE TÜRKİYE´YE GELDİLER

Türkiye ile ABD silahlı kuvvetleri unsurlarının yol haritası kapsamında, Münbiç kenti çevresinde yürüteceği ortak devriye görevi öncesi, ilk grup Amerikan askeri personelinin, eğitimlere katılmak için 2 Ekim´de Türkiye´ye geldiği ortaya çıktı. Gaziantep´e gelen ABD askerleri, Türk askerleriyle birlikte 5 Ekim´de, güvenlik nedeniyle açıklanmayan kışlada ortak eğitime başladı.

 

İşgalci ABD´nin Suriye ve Irak´ta YPG/PKK teröristlerine yaptığı sınırsız yardımlar devam ederken, Türkiye´nin Münbiç ?yol haritası?nı ABD ile birlikte çizmeye devam etmesi büyük bir çelişki. Münbiç´te gelecek dönemde icrası planlanan ?müşterek devriye? faaliyetlerine yönelik ortak eğitimler devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve işgalci ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından Münbiç´te gelecek dönemde icrası planlanan ?müşterek devriye? faaliyetlerine yönelik ortak eğitimler devam ediyor.

TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından Münbiç´te gelecek dönemde icrası planlanan müşterek devriye faaliyetlerine yönelik yürütülen ortak eğitimlere ilişkin görseller, TSK´nın sosyal paylaşım hesabından paylaşıldı TSK´nın sosyal paylaşım hesabından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından Münbiç´te gelecek dönemde icrası planlanan müşterek devriye faaliyetlerine yönelik yürütülen ortak eğitimlere ilişkin görseller paylaşıldı. Paylaşımda, Türk ve ABD askerlerinin eğitim sırasındaki fotoğraflarına yer verildi.

 

YPG´YE TIBBİ DESTEK DE BAŞLADI

Terör örgütü YPG´ye silah, mühimmat ve askeri malzeme desteği veren ABD, 4 Ekim´de terör örgütüne, tıbbi destek ve tıbbi lojistik destek vermek üzere bir ön mutabakat imzalamıştı. ABD´li sağlık kuruluşları, Derik, Sincar, Kamışlı ve Kobani´de sağlık eğitim merkezleri oluşturacak. Temel eğitimin ise muhabere ve acil durumlarda müdahale eğitimi olacağı öğrenildi. Eğitim sürecinin uzun süreli olmasının terör örgütü tarafından istendiği belirtiliyor.

1600 TIR SİLAH YARDIMI

PKK/ YPG terör örgütünün kontrolündeki Fırat´ın doğusuna son bir ayda yaklaşık 1600 tır silah ve lojistik sevkiyatı yapan ABD, 2016´dan bu yana askeri ve ağır silah kullanımı eğitimleri verdiği teröristlere, şimdi de acil durumda müdahale, muhabere alanlarında yaralılara ön müdahale ve cephe gerisinde küçük ve orta düzey ameliyat koşullarının yer aldığı eğitimler için çalışmalara başladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER