Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Brunson İçin Son Kelamları Kaçırmayın, Gündemden Düşüyor

Veysi DÜNDAR - 18.10.2018 Perşembe

Brunson İçin Son Kelamları Kaçırmayın, Gündemden Düşüyor

18.10.2018 Perşembe

?Cebrail A.S. da evanjelistti? desem muhtemelen aforoz edilmem de recmedilirim. Türkiye´de inancın en büyük sorunu anlamadan ibadet etme sekaletidir.

Ben Arabım ve ibadet ederken anlıyorum. Fakat Türkler Arapça dua eder, sözü anlamaz, işi bitirir. Avrupalılar da eskiden öyleydi.

Ne zaman ki, Martin Luther adında bir Alman rahip kilisenin kapısına manifestosunu çaktı: ?Ben İncil´i Almanca okuyup yayacağım? dedi ve ekledi: ?Latinceyi siz gidin kendi İlahiyat Fakültelerinizde meraklısına öğretin.?

Evanjelizm; kökeni itibariyle meleklerin getirdiği güzel iyi mesaj demektir. Tıpkı Cebrail´in getirdiği mesajın son Nebi Hz. Muhammed´e ulaşması gibi. (Fakat günümüz evanjelistleri politik tavırları ile farklı bir kulvarda, kendilerince dinlerine hizmet ediyorlar.)

Trump´ın omzuna dokunup onu kutsayan Protestan rahibin halleri bizim badeci sahtekarlarımıza nazaran çok daha makul. En azından kamera önünde bunu yapmaktan çekinilmiyor.

Ne dedi Trump? ?Rehineler için pazarlık yapmıyoruz.? Rehinesini geri getiren Başkan takdire şayandır. Kim olursa olsun.

Protestanlığın kurusucu yukarıda belirttiğimiz Martin Luther olsa da asıl o ilhamı veren Çek (Bohemyalı) Rahip Jan Hus´dur. Hussite isyanı Avrupa 15. yüzyılını kavurmuştur. Taborist de denilen bu insanların Katolik baskısını parçalama gayretleri en ağır işkenceler ve sonunda Jan Hus´un cayır cayır yakılması ile neticelenmiştir.

Bu aralar Avrupa´ya kimse bu döviz kurlarıyla gidemese de en sevilen destinasyon olan Prag´ın meydanında heykeli vardır Hus´un. Habere bakarsak Çek Cumhuriyetinde ateist oranı %80leri bulmuş. Kimse kiliseye gitmediği için kiliseler kapanıyormuş.

Netice : ?Papaz bizi (Kürtleri?) Hristiyan yapmak için FETÖ ile işbirliği yaptı? diyen aklı evveller ?Bağımsız Türk Yargısı´nın tokadını yediler de, kendilerine gelemediler. Dinine güvenmeyen, inancından şüphe eden bu yarım akıllı yandaş fikir fakirlerine biraz kitap, tarih vs okumalarını öneririm.

İşler bildikleri gibi değil.

Hem de hiç değil.
?
Ufak bir hamiş; Muhalif olduğum için yazmıyorum. Yazdığım için muhalifim. Memlekette yandaş eksikliği yok. Ama muhalefetin sözünü dinleme eksikliği çok. Yazdıklarım bolca muhalefet içerse de küfür, hakaret ve düşmanlık içermez. Okuduğunu anlamayanlara sözüm olamaz. Herkesi yazı ve içerik üzerinden tefekküre davetten başka da elimde bir aygıt yok V.D.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz