Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Britanya, tarihte küresel ısınmaya karşı ?olağanüstü hâl´ ilan eden ilk ülke oldu: Kapitalizmle savaşmalıyız?

Muhalefet lideri Corbyn, Meclis´ten "koşarak gelip" protestoculara seslendi

Britanya, tarihte küresel ısınmaya karşı ?olağanüstü hâl´ ilan eden ilk ülke oldu: Kapitalizmle savaşmalıyız?

Yetmişlerindeki kadının elindeki pankart, kalın harflerle ?´İklim değil, insanlar değişsin´´ diye bağırıyor. Londra´daki Parlamento Bahçesi´ne henüz girmiş, yüzü gülüyor kadının; üzerindeki kot tulumda bir Beatles iğnesi göze çarpıyor. Kendinden en az 50 yaş küçük, protestoya katılan insanları selamlayan gence dönüp ?´Öğrenci grupları nerede olacak´´ diye soruyor; ?´Kendi yaş grubumun yanına gitmek istiyorum.´´

Parlamento Bahçesi yavaş yavaş doluyor. Büyük çoğunluğu genç olan kitle, Meclis´in ?´küresel ısınmayla mücadele etmek adına olağanüstü hâl´´ ilan etmesini talep ediyor. Meclis, sokağın karşı tarafı. Hoparlörlerden yayılan müzikte insanlar dans ediyor, kimileri sigaralarını tüttürerek muhabbete dalıyor.

Aslında spontane planlanmış, örgütlenmesi iki günde yapılmış, hiç de popüler olmayan bir protesto bu. Çünkü İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, yalnızca iki gün önce Meclis´e ?´Küresel Isınma için Olağanüstü Hâl´´ tasarısını sunacaklarını ilan etti. Ülke genelinde en az milletvekili çıkaran Yeşiller Partisi haricinde büyük parti örgütleri de yok protestonun arka planında; yalnızca sivil toplum kuruluşları ve birkaç aktivistin çağrısı var. Üstelik ?küresel ısınma´ gibi Britanyalıların ? aslında hemen hiç kimsenin ? pek de heyecan duymadığı bir mevzu bahis. O yüzden Parlamento Bahçesi´nin dolmasına ?büyük bir zafer´ diye bakıyor, STK gönüllüleri. Alandayken konuştuklarımdan biri, ?´İyi iş çıkardık bu kadar kısa sürede´´ diyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER