Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bozdağ'dan Mahmut Tat'ın iadesi için açıklama: Samimiyet için başlangıç

Bekir Bozdağ, katıldığı yayında İsveç'in Mahmut Tat'ı Türkiye'ye iade etmesiyle ilgili konuşarak, "PKK'lı teröristi iade etmesi samimiyet için bir başlangıç" dedi.

Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç'in Türkiye'ye iade ettiği ve 'PKK üyeliği' iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen Mahmut Tat'ın iadesiyle ilgili konuştu. TRT Haber yayınına katılan Bozdağ, konuyla ilgili soru üzerine, "PKK'lı teröristi iade etmesi samimiyet için bir başlangıç" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

İsveç’in hakkında verdiği ‘Türkiye’ye sınır dışı’ kararı nedeniyle tutukladığı Mahmut Tat işlemlerinin ardından cuma günü Türkiye'ye iade edildi. Başkent Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'ndan havalanan tarifeli uçakla akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Polislerce uçaktan alınan Tat, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen Tat'ın gece, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutuldu. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Tat öğle saatlerinde Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Tat daha sonra 'PKK üyeliği' iddiasıyla tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER