Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BOZDAĞ: TÜRKİYE´DE TUTUKLU BULUNAN YUNANİSTANLI ASKERLER TAKAS KONUSU DEĞİLDİR

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye´de tutuklu bulunan Yunan askerlerinin takas edileceğine ilişkin iddialar için, "Yunanistanlı askerler takas konusu değildir" dedi.

BOZDAĞ: TÜRKİYE´DE TUTUKLU BULUNAN YUNANİSTANLI ASKERLER TAKAS KONUSU DEĞİLDİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat´ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye´de tutuklu bulunan Yunan askerlerinin takas edileceği iddialarına yanıt veren Bozdağ, "Türkiye´de tutuklu bulunan Yunanistanlı askerler takas konusu değildir" dedi.

"BU GİDİŞLE ÇOK FECİ KAZA OLACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu da sert dille eleştiren Bozdağ: "Maalesef her zaman olduğu gibi yalan söylemekte son vites yola devam ediyor. Bu gidişle çok feci bir kaza olacak. Bu kadar yalanı bu yollar da duble yollar da kaldırmaz, otoban da kaldırmaz, Türk milleti hiç kaldırmaz" diye konuştu.

18-03/15/6fd53e549f7701dca98cbbbd5779b105.jpg

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2016´daki darbe girişiminin ardından Türk ordusuna mensup 8 subay darbe girişimi gecesinin ertesinde orduya ait bir helikopterle Yunanistan´a kaçmış ve siyasi sığınma talebinde bulunmuştu. Yunan mahkemeleri, Türkiye´deki insan haklarının durumu gerekçe gösterilerek, Ankara´nın iade talebine şimdiye kadar olumlu yanıt vermedi.

Yunanistan sınırındaki devriyeleri sırasında perşembe gecesi Türkiye tarafına geçmeleri üzerine Türk askeri tarafından gözaltına alınan Teğmen Angelos Mitretodis ile Çavuş Dimitris Kouklazis, çıkartıldıkları mahkeme tarafından "askeri casusluğa teşebbüs" ve "askeri yasak bölgeye girmek" suçlarından tutuklanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER