Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'Boykot, saldırganlara karşı en önemli caydırıcı silah'

Alaraby'de yayımlanan bir analiz haberde, 'Yakın tarihte boykot gücü, birçok halkın kendilerini yabancı sömürgecilikten ve yabancı müdahalelerden kurtarmasına ve ulusal bağımsızlığa kavuşmasına yardımcı olmayı başardı' denildi.

Alaraby'de yayımlanan bir analiz haberde, "Yakın tarihte boykot gücü, birçok halkın kendilerini yabancı sömürgecilikten ve yabancı müdahalelerden kurtarmasına ve ulusal bağımsızlığa kavuşmasına yardımcı olmayı başardı" denildi.

Alaraby'de yayımlanan "Boykotun Macron'a karşı öldürücü silahı" başlıklı analiz haber şöyle:

Para silahı ve ekonomik ve ticari boykot , ister içeriden ister dışarıdan saldırganlara karşı insanların sahip oldukları en önemli caydırıcı silahlar arasındadır.

Yakın tarihte boykot gücü, birçok halkın kendilerini yabancı sömürgecilikten ve yabancı müdahalelerden kurtarmasına ve ulusal bağımsızlığa kavuşmasına yardımcı olmayı başardı.

Hint lider Mahatma Gandi'nin, İngiliz mal ve ürünlerine karşı ekonomik boykot silahını kullanması, Hint halkının İngiliz işgaline son vermesine yardımcı oldu.

Gandi yıllarca Hintlileri, İngiliz işgaline karşı protesto kampanyalarının bir parçası olarak İngiltere'nin fabrikalarından ülkesine gelen mal ve malları yakmaya çağırdı. Ayrıca halkı yerel ürünlere güvenmeye, giysi ve kumaş üretme politikasını genişletmeye ve yerel el iplikçilerini kullanmaya çağırdı. Bu boykot, işgalciyle işbirliği yaptıkları için damgalanan İngiliz işgalci ve yerel işbirlikçileri üzerindeki baskıya büyük katkıda bulundu ve boykotun devam etmesiyle Hindistan, Ağustos 1947'nin ortalarında İngiliz işgalinden bağımsızlığını kazandı.

Beyaz işadamlarının şirketlerinin ürünlerine yönelik ekonomik boykot, ülkenin çoğunluğunu teşkil eden siyahlara yönelik Güney Afrika'daki aşağılık ırkçı (apartheid) politikasına son verdi. Boykot kampanyası, apartheid politikasını protesto etmek için dünyanın dört bir yanındaki birçok tüketicinin Güney Afrika'dan gelen mal ve ürünleri satın almamasını destekledi. Boykot silahı sonunda 1990'ların başında siyahlar ve beyazlar arasındaki ayrım politikasını ortadan kaldırmaya yardımcı olmayı başardı.

Fransız ürünlerini boykot etme kampanyası Körfez ülkelerinde yayılıyor

Dünyanın dört bir yanındaki birçok tüketici de, İsrail'i destekleyen uluslararası şirketlerin ürünleri ve gasp edilmiş Filistin topraklarında kurulan şirketlerin ürettikleri ürünler karşısında boykot silahını ilan etti.

Aktif Boykot, Elden Çıkarma ve Yaptırımlar (BDS) hareketi, birçok büyük uluslararası şirketi işgal devletinden çekilmeye ve İsrailli yatırımcılarla içinde projeler kurmak için işbirliğini bırakmaya zorladı.
Dünya çapında büyük ticari mağazaları zorlayarak bunda önemli bir rol oynadı. Birçok mağaza, İsrail ürünlerini satmayı bıraktı.

Boykot senaryosu, siyasi aktivist Martin Luther King'in ABD'deki siyahlar ve beyazlar arasındaki ırk ayrımcılığı politikasını reddetmesiyle başarılı oldu.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER