Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bolu’da popülist şov sürüyor: Irkçı teklif komisyonda, başkan meclis üyelerine çay fırlattı

Özcan, “Referandum yapılmalı, sığınmacılar gitsin mi kalsın mı diye sorulmalı. Geldikleri gibi gidecekler” dedi, toplantının sonunda da ortamın gerildiğini söyleyerek AK Partili Meclis üyelerine çay fırlattı.

Bolu’da popülist şov sürüyor: Irkçı teklif komisyonda, başkan meclis üyelerine çay fırlattı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın şehirde yaşayan yabancı uyrukluların faturalarına 10 kat zam yapılmasını öngören teklifi Bolu Belediye Meclisi’ne sunuldu.

Belediye Meclisi’nde konuya ilişkin konuşan Özcan, şunları söyledi:

“Bir delinin çıkıp halkın tepkisini anlatması gerekiyordu.  Neymiş, Tanju Özcan ırkçıymış. Kim söylüyor bunu? FETÖ’cüler söylüyor.

Ben hiç ırkçı ve faşist olmadım. Sosyal demokratım, Türk milliyetçisiyim.

Teklifin anayasaya, yasalara aykırı bir tarafı yoktur. Yabancılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olamazlar.

ABD yabancılara sağlık hizmetlerini ücretli, kendi vatandaşlarına ücretsiz veriyor. AB Kovid döneminde yalnızca kendi vatandaşlarına yardım yaptı. İngiltere eğitimi kendi vatandaşına ücretsiz veriyor.

Sığınmacılara sesleniyorum: Bolu’ya sizi ben davet etmedim. Nasıl Bodrum’da bir beach’e gidip 1 TL’lik suyu 10 TL’ye alıyorsanız Bolu’da yaşamak da bir tercih meselesi.

Referandum yapılmalı, sığınmacılar gitsin mi kalsın mı diye sorulmalı. Geldikleri gibi gidecekler.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından yabancı uyrukluların faturalarına 10 kat zam yapma teklifi Belediye Meclisi’ne sunuldu. Teklif oy çokluğuyla kabul edilerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Toplantıya Özcan’ın toplantının sonunda ortamın gerildiğini söyleyerek üyelere sakinleşmeleri için çay fırlatması damga vurdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER