Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bolton duyurdu: Saldırının arkasında onlar var

Suudi Arabistan´ın petrol tankerlerine düzenlenen saldırılara ilişkin konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Yaşananların arkasında İran var" dedi.

Bolton duyurdu: Saldırının arkasında onlar var

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara sularının yakınlarında Suudi Arabistan petrol tankerlerine düzenlenen sabotaj ile ilgili açıklama yapan John Bolton, saldırı ile ilgili İran´ı sorumlu tuttu.

BAE kara suları yakınlarında Suudi Arabistan´a ait petrol tankerlerine düzenlenen sabotaj sonrası ABD tarafından yapılan açıklamalarda İran hedef tahtasına oturtulmuştu.

"Çok önemli bölgesel güvenlik sorunlarını" tartışmak için BAE´ye giden Bolton, İran ile sıcak çatışma mesajı verdi. İran´ı tehdit eden Bolton, "ABD´nin çok güçlü yanıtlarıyla karşı karşıya kalma riskini taşıyorsunuz" dedi.

"Tahran yaptı"

Sabotaj olayı ile ilgili açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, tankerlere yapılan saldırının "kesinlikle" Tahran tarafından yapıldığını söyledi.

?BAE sularında sabotaja uğrayan gemilerden, neredeyse kesin olarak İran sorumludur. BAE, Suudi Arabistan ve ABD, İran´ın bölgedeki faaliyetlerine yönelik tavır konusunda aynı çizgidedir" diyen Bolton, ABD´deki kimsenin bu saldırının arkasında İran olduğuna yönelik şüphesinin bulunmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da saldırının arkasında İran´ın olduğunu iddia ederek aynı suçlamaları dile getirmişti.

Ancak İran, bölgedeki istikrarı korumak için saldırıların soruşturulması gerektiğini vurgulayarak iddiaları defalarca reddetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER