Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Boğaz'ın incisi yandı

İstanbul Çengelköy'deki tarihi Vaniköy Camii'nde yangın çıktı. Yangın, denizden ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alınabildi.

Boğaz

İstanbul Çengelköy'deki tarihi Vaniköy Camii'nde yangın çıktı. Yangın, denizden ve karadan müdahale edilerek kontrol altına alınabildi.

Osmanlı döneminden kalma 355 yıllık Vaniköy Camii'nde saat 13.35 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Denizden de müdahale edilen yangın kontrol altına alındı. 

ek-fotograflar-tarihi-vanikoy-camiinde-yangin-_9867_dhaphoto2

YALILAR ARASINDA YER ALIYOR

Boğaz'daki yalılar arasında yer alan Vaniköy Camii, Vani Mehmet Efendi tarafından 1665 yılında yaptırıldı. Cami zamanla semte de ismini verdi. Ahşap karkas yapıda inşa edilen caminin, tek şerefeli minaresi kagir zemine oturtulmuş ve betonermedir. Caminin boğaz tarafına bakan tarafına inşa edildiği sırada dikildiği belirtilen bir çınar ağacı da yer alıyor.  

ek-fotograflar--vanikoy-camiinde-yangin-_2361_dhaphoto2İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Valiliği tarafından Tarihi Vaniköy Camii'ndeki yangınla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 13.30 sıralarında Üsküdar ilçemiz Kandilli Mahallesinde bulunan tarihi Vaniköy Camii'nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Denizden 3 sahil güvenlik teknesi, karadan İBB 5 İtfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ahşap kısımları yanan Vaniköy Camii'ndeki yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi. 

daeaf58c7b444cc205f264a3c2aae34a

havadan-fotograflarla-tarihi-vanikoy-camiide-yangin-3-_5332_dhaphoto2

havadan-fotograflarla-tarihi-vanikoy-camiide-yangin-3-_5332_dhaphoto7

havadan-fotograflarla-tarihi-vanikoy-camiide-yangin-3-_5332_dhaphoto6

ek-fotograflar-tarihi-vanikoy-camiinde-yangin-_9867_dhaphoto3



Anahtar Kelimeler: Boğaz' incisi yandı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER