Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü: Atamayı doğru bulmuyoruz

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik tartışmalar devam ederken üniversitenin İslam araştırmaları kulübünden kararın doğru bulunmadığına yönelik açıklama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü: Atamayı doğru bulmuyoruz

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik tartışmalar devam ederken üniversitenin İslam Araştırmaları Kulübü'nden kararın doğru bulunmadığına yönelik açıklama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü’nün (BİSAK) yaptığı yazılı açıklamada “Bu atamayı doğru bulmadığımızı okul kamuoyuna beyan ediyoruz” denildi.

Atamanın istişareden yoksun bir şekilde yapılmasının üniversitenin geleceği ve prestiji açısından önemli bir sorun teşkil ettiğine işaret edilen aşamada şöyle denildi:

Bu atama kararının üniversitemizde politik ve ideolojik bir çatışma ortamı arayanlar ile bu atamayı fırsat görüp kendi dünya görüşünü dayatmak isteyenler tarafından kullanılması kimseye fayda sağlamayacaktır. Üstelik üniversitemizin itibarı ve bir arada yaşama kültürü için olumlu netice vermeyeceği gibi şiddet ve aşırılıklar bugün de gördüğümüz üzere hiçbir şekilde çözüm olmayacaktır. Dolayısıyla tepkiler, sağduyulu bir şekilde üniversite çatısı altında ve üniversite aktörleri tarafından ortaya konmalıdır.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER