Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Boğaziçi rektörü İnci: Protestoları anlayışla karşılıyoruz, aşkın gözü kör

Melih Bulu'nun görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Naci İnci, akademisyenler tarafından protesto ediliyor.

Boğaziçi rektörü İnci: Protestoları anlayışla karşılıyoruz, aşkın gözü kör

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerin aylarca süren protestolarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Melih Bulu'nun yerine yaklaşık üç hafta önce Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, okuldaki protestoları, neden daha önce de rektör adayı olduğunu, disiplin soruşturmalarından niçin vazgeçtiğini ve kesilen burs iddialarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

'BİZLER ÜNİVERSİTEMİZE AŞIK OLAN İNSANLARIZ; AŞKIN DA GÖZÜ KÖRDÜR'

İnci, "Protestolar devam ederse sizin bu duruma yaklaşımınız ne olacak?" sorusuna "Biz anlayışla karşılıyoruz. Bizler üniversitemize aşık olan insanlarız. Aşkın da gözü kördür. Bazen farklı şeyler yaptırabilir. Ben bu bağlamda değerlendiriyorum yaşananları" yanıtını verdi.

Eleştiri yapılabileceğini, ancak başkalarını kırmak ve rencide etmeni hoş bir şey olmadığını söyleyen İnci, "Kimse bunu yapmamalı. Özellikle Boğaziçi Üniversitesi. Bu kurumumuza zarar veren bir şey. Öğrencilerimizin protestolarını görebiliyorum. İnsan üzülüyor. Sonuçta bir zaman gelecek ve bu evlatlarımız farklı aşamaya geçecekler. Yaşları büyüyecek, hoca olacaklar, evlat sahibi olacaklar. Şu anda yaptıkları bazı şeyler hatırlarına gelirse bu onların kalplerinde üzüntüye yol açar. Hatırladıklarında 'Bunu keşke yapmasaydık.' diyebilirler. Bu üzüntüyü kimsenin yaşamasını istemiyorum" diye konuştu.

'ÜNİVERSİTENİZE SIRTINIZI DÖNEREK SAHİP ÇIKAMAZSINIZ'

İnci, "Arkadaşlarınızdan ve öğrencilerden tepkiler gelmeye devam ediyor mu? Boğaziçi'nin sadece eğitimle konuşulacağı dönem yakın mıdır?" şeklindeki soru üzerine de şunları kaydetti:

"Bazı arkadaşlarımızın tepkileri devam ediyor. 'Daha önce neden görev aldınız.' diye. Bunda da biz zorluk çekiyoruz. Bir türlü kendimizi anlatamıyoruz. Diyoruz ki 'Üniversitenize sırtınızı dönerek sahip çıkamazsınız. Onu koruyamazsınız. Gidip sahiplenmeniz lazım. Gelmeniz lazım. Elinizi taşın altına koymanız gerekir.' Öğrencine, öğretim üyesine, idari personeline hizmet edeceksin. Ar-Ge ve projelerine hizmet etmelisiniz. Her şeyiyle ilgilenmek zorundasınız. Birilerinin bunu yapması gerekiyor. Sahip çıkarak üniversitenizi ileriye götürebilirsiniz. Sırtınızı çevirerek, üniversitenizi çöküşe terk edemezsiniz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER