Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM'nin iklim zirvesi bitti: Siyasi irade derin çelişkileri aşmaya yetmedi

Birleşmiş Milletlerin, iklim zirvesi sonlandı. Kapanış konuşmasını yapan Genel Sekreteri Guterrres, konferansta hedeflere ulaşılamadığını kaydetti.

BM

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı'nda (COP26) sona erdi. İskoçya'nın Glasgow kentinde iki hafta boyunca süren konferansın kapanış konuşmasını yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Kırılgan gezegenimiz pamuk ipliğine bağlı. Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz" dedi.

İklim değişikliği konusunda önemli adımlar atıldığını kaydeden Guterres, "Ancak ne yazık ki kolektif siyasi irade bazı derin çelişkileri aşmaya yetmedi" diye konuştu.

Guterres, küresel ısınmada 1,5 derece hedefini canlı tutmak için harekete geçmek gerektiğini vurgulayarak, "Kırılgan gezegenimiz pamuk ipliğine bağlı. Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz" uyarısında bulundu.

'HAYATIMIZIN KAVGASINI VERİYORUZ'

Fosil yakıt sübvansiyonlarının sona ermesi, kömürün aşamalı olarak kaldırılması ve gelişmekte olan ülkeleri desteklemek için 100 milyar dolarlık iklim finansmanı taahhüdünün yerine getirilmesi gerektiğini kaydeden Guterres, konferansta bu hedeflere tam ulaşılamadığını söyledi.

Guterres, "Bir günde veya bir konferansta hedefimize varamayacağız. Ama oraya ulaşabileceğimizi biliyorum. Hayatımızın kavgasını veriyoruz. Asla pes etmeyin. Asla geri çekilmeyin. İlerlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER