Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BMGK´NİN DAİMİ OLMAYAN 10 ÜYESİNDEN İDLİB UYARISI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi olmayan 10 üyesi, Suriye´nin İdlib ilindeki durumun "derin bir endişe kaynağı" olduğunu belirterek, krize çözüm çağrısı yaptı.

BMGK´NİN DAİMİ OLMAYAN 10 ÜYESİNDEN İDLİB UYARISI

06. 09. 2018 Perşembe

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi olmayan 10 üyesi (E-10), Suriye´nin İdlib ilindeki durumun "derin bir endişe kaynağı" olduğunu belirterek, krize çözüm çağrısı yaptı.

E-10 grubunun dönem başkanlığını üstlenen Polonya´nın BM Daimi Temsilcisi Joanna Wronecka, grubun diğer üyeleri Kuveyt, Kazakistan, Hollanda, İsveç, Bolivya, Peru, Fildişi Sahilleri, Ekvador Ginesi ve Etiyopya´nın temsilcileri ile gazetecilerin karşısına çıktı.

"Büyük insani felaketten dolayı derin endişe duyuyoruz"

Grubun dün İdlib konusunda bir toplantı yaptığını anımsatan Wronecka, "Suriye´nin İdlib ilindeki askeri operasyonların yol açacağı büyük insani felaketten dolayı derin endişe duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Bölgedeki aktörleri İdlib´te çözüm bulmaya davet ettiklerini dile getiren Wronecka, uluslararası insani hukuk ve insan hakları yasalarına saygı çağrısı yaptıklarını aktardı.

BMGK´nın daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin´in (P-5) yanı sıra, 10 diğer ülke de (E-10) konseye 2 yıllığına seçiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER