Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM GAZZELİ ÇOCUKLARA UYGULANAN İHLALLERİ GÖRMEDİ

BM Genel Sekreteri Ban, Gazze`deki BM okullarını bombalayan İsrail`i, çocuk haklarını ihlal eden taraflar listesine almadı.

BM GAZZELİ ÇOCUKLARA UYGULANAN İHLALLERİ GÖRMEDİ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, çatışmalarda çocuk haklarını ihlal eden ülke ve grupların yer aldığı listede Gazze`de BM okullarını bombalayan İsrail`e yer vermedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, çatışmalarda çocuk haklarının ihlal edilmesi, çocukların öldürülmesi, sakat bırakılması ve savaşmaya zorlanması konusundaki raporunu BM Güvenlik Konseyi`ne sundu. 

Raporda yer alan listede, geçen yıl Gazze`ye düzenlediği hava saldırılarında 7 BM okulunu vuran ve saldırılar süresince 500`den fazla çocuğun ölümüne neden olan İsrail`e yer verilmedi.

Diplomatik kaynaklar, BM`nin Çocuklar ve Çatışmalar konusundaki Özel Temsilcisi Leyla Zerrougui tarafından hazırlanan taslak raporda İsrail ve Hamas`ın da yer aldığını belirttiler.

BM Genel Sekreteri`nin taslak rapordan ABD ve İsrail`in baskıları sonucu İsrail`i çıkardığı, buna karşı çıkan ülkelerin talebiyle de Hamas`ı da listeye almadığı öne sürüldü.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, gazetecilerin "BM okullarına düzenlenen saldırılar ve yüzlerce çocuğun ölümünden sorumlu olan İsrail`in listeye niye alınmadığını" sormaları üzerine yaptığı açıklamada, raporun genelinde Gazze`de yaşananların detaylarıyla anlatıldığını savunarak "Listede kimlerin olmadığına değil raporun geneline bakın" dedi.

Dujarric, taslak listede İsrail ve Hamas`ın da yer aldığının hatırlatılması üzerine de, raporun bir süreç sonunda ortaya çıktığını ve bu süreçte BM üyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının Genel Sekreter`e "tavsiyelerde bulunabileceğini" savundu.

İsrail`in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor da yaptığı yazılı açıklamada Genel Sekreter`in kararının haklı olduğunu iddia ederek, BM`nin tüm kurumlarından Gazze`deki "terör örgütlerine" karşı ortak tutum almalarını istedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER