Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM´den ABD ve Kuzey Kore´ye "nükleer görüşme" çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kore´nin yeni bir balistik füze denemesinin ardından, ABD ile Pyongyang arasındaki nükleer görüşmelerin yeniden başlaması çağrısı yaptı.

BM´den ABD ve Kuzey Kore´ye

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde, Kuzey Kore´nin yeni bir balistik füze denemesinden endişe duyduklarını söyledi. Haq, BM Genel Sekreteri Guterres´in ABD ve Kuzey Kore arasındaki nükleer görüşmelerin hızlı bir şekilde yeniden başlaması çağrısında bulunduğunu ifade etti.

"GÖRÜMELER YENİDEN BAŞLASIN"

ABD Başkanı Donald Trump geçen haziranda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan ´silahsızlandırılmış bölge´de görüşmüş ve iki lider nükleer görüşmelerin yeniden başlaması konusunda mutabık kalmıştı.

KISA MENZİLLİ İKİ FÜZE FIRLATILDI

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore´nin doğusundaki Wonsan kenti kıyısından sabah iki kısa menzilli füze ateşlendiği belirtilmişti.

Füzelerin yerel saatle 05.34 ve 05.57´de fırlatıldığının bildirildiği açıklamada, yaklaşık 50 kilometre irtifa kazanan füzelerden birinin 430 kilometre, diğerinin de 690 kilometre yol katettiği kaydedilmişti.

Kuzey Kore´nin balistik füze denemesinin Trump ve Kim arasındaki müzakere sürecinin yeniden başlatılması girişimine gölge düşürebileceği yorumları yapılıyor.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER