Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM: Esad, insani yardım için iki yeni sınır kapısı açmayı kabul etti

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Esad'ın, Türkiye sınırında yer alan ve Suriye'nin kuzeybatısındaki iki sınır kapısını daha açmayı kabul ettiğini açıkladı.

BM: Esad, insani yardım için iki yeni sınır kapısı açmayı kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın depremlerin ardından ülkeye uluslararası yardımların ulaşabilmesi için Türkiye’den Suriye’ye iki yeni geçiş noktası açmayı kabul ettiğini duyurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, silahlı grupların kontrolünde olan Türkiye sınırındaki Bab el-Selam (Öncüpınar) ve El Rae (Çobaney) kapılarının açılacağını belirtti. Sınır kapılarının, üç ay süreyle açık kalacağı aktarıldı. 

Guterres tarafından yayınlanan açıklamada, BM'nin insani yardımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths’in Esad'la görüştüğü ve Esad'ın sınır kapılarını açma konusunda hemfikir olduğunu bildirdiği belirtildi. Henüz, Şam yönetiminden konuya ilişkin açıklama yapılmadı. 

'YARDIM ULAŞTIRILMASI SON DERECE ACİL BİR DURUM'

"Milyonlarca insana gıda, sağlık, beslenme, koruma, barınak ve diğer yardım malzemelerinin ulaştırılması son derece acil bir durum" diyen Guterres, “Suriye Devlet Başkanı Esad'ın bugün Türkiye’den Suriye’nin kuzeybatısındaki geçiş noktalarını insani yardımı sağlamak için üç aylık bir başlangıç ​​​​dönemi için açma kararını memnuniyetle karşılıyorum” ifadelerini kullandı. 

BEYAZ MİĞFERLER'DEN TEPKİ

Söz konusu açıklamaların ardından, İdlib'de yardım örgütü olarak faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler'den Şam yönetiminin kararına tepki geldi. Grubun lideri Raed al Saleh, sınır kapılarını açma kararını kınadıklarını ve bunun Esad’a ‘bedava siyasi kazanım’ sağlayacağı belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER