Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM 75. Genel Kurul Başkanlığı'na Volkan Bozkır seçildi

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır seçildi.

BM 75. Genel Kurul Başkanlığı

 

 

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'in (BM) 75.yıldönümünde, 1 yıl süreyle genel kuruluna başkanlık yapabilmesini tescil edecek olan oylama, bugün yapıldı.

ADAYLIĞI ŞUBAT'TA ONAYLANMIŞTI

Bozkır'ın adaylığı, BM Batı Grubunun bu yıl Şubat'taki toplantısında, oybirliğiyle onaylanmıştı.

Bozkır, tek aday durumunda bulunuyor ve yürütülecek oylamanın sonucunda da, Eylül 2020-Eylül 201 dönemiyle BM'nin genel kurullarına başkanlığı üstlenmesi gerçekleşecek.

KALIN'DAN BOZKIR'A TEBRİK MESAJI 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı seçilen Volkan Bozkır’ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı seçilen Volkan Bozkır’ı tebrik etti. Kalın, “Birleşmiş Milletler’in 75. Genel Kurul Başkanı seçilen Sayın Volkan Bozkır’ı tebrik ediyorum. ‘Dünya beşten büyüktür’ ilkesiyle küresel vicdan ve adalete katkı sağlayacağı bu önemli görevinde kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

VOLKAN BOZKIR, KİMDİR

Volkan Bozkır, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bozkır, Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkâtibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde TC Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.

AK Parti'nin yönetimindeki hükümetler döneminde, daha önce 'Avrupa Birliği Bakanı' ve 'Başmüzakereci' olarak görev yaptı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER