Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM Raporunun detayları ortaya çıkıyor: CIA, Avrupa´yı uyardı

BM´nin Kaşıkçı raporunda, CIA´nın, farklı ülkelerde yaşayan ve Suudi Arabistan´ın politikalarına muhalif kişilerin tehdit altında olduğuna dair 4 Batı ülkesini uyardığı bilgisine yer verildi.

BM Raporunun detayları ortaya çıkıyor: CIA, Avrupa´yı uyardı

BM´nin Kaşıkçı raporunda, CIA´nın, farklı ülkelerde yaşayan ve Suudi Arabistan´ın politikalarına muhalif kişilerin tehdit altında olduğuna dair 4 Batı ülkesini uyardığı bilgisine yer verildi

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard´ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı raporda, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), farklı ülkelerde yaşayan ve Suudi Arabistan´ın politikalarına muhalif kişilerin tehdit altında olduğuna dair 4 Batı ülkesini uyardığı bilgisi yer aldı.

BM Raportörü Callamard´ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin hazırladığı raporda, bu yılın başından bu yana Suudi Arabistan´da çok sayıda gazeteci ve siyasi aktivistin gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Bu raporun yazıldığı sırada, CIA´in, Suudi Arabistan veya başka bir Körfez ülkesinden siyasi nedenlerle kaçan kişilerle ilgili 4 Batı ülkesini öngörülebilir ve acil tehditler konusunda bilgilendirdiğine dair Callamard´ın ikna edici kanıtlara ulaştığı bilgisi yer aldı.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER