Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM GENEL SEKRETERİ´NDEN ´CEMAL KAŞIKÇI´ ÇAĞRISI

"Gerçek ortaya çıkmalı ve kimin sorumlu bulunduğu netleştirilmeli"

BM GENEL SEKRETERİ´NDEN ´CEMAL KAŞIKÇI´ ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın kaybolmasına ilişkin, "Gerçeğin ortaya çıkması, tam olarak ne olduğunun ve kimin sorumlu bulunduğunun netleştirilmesi gerek" dedi.

Guterres, 2 Ekim´de İstanbul´daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan gazeteci Kaşıkçı ile ilgili BBC televizyonuna açıklamalarda bulundu. ´Yeni normal´ haline gelen bu durumdan endişe duyduğunu belirten Guterres, ´´Bu tür olayların sayısı artıyor ve uluslararası toplum buna izin vermemedir" diye konuştu.

Guterres, Kaşıkçı olayının aydınlatılmasını isteyerek, ´´Gerçeğin ortaya çıkması, tam olarak ne olduğunun ve kimin sorumlu bulunduğunun netleştirilmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Bu tür olaylar karşısında ´hesap verilebilirlik´ için yollar bulunması gerektiğini vurgulayan Guterres, Kaşıkçı olayının arkasında Suudi Arabistan´ın olması durumunda Riyad ´da düzenlenecek yatırım konferansına gidilip gidilmemesi yönündeki soruya ise ´´Ne olduğuna dair net bir cevap gerek ve hükümetler uygun şekilde tepki göstermeli´´ yanıtını verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER