Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM Genel Sekreteri Guterres Kıbrıs raporunu sundu

BM Genel Sekreteri Guterres Kıbrıs raporunda, "Her iki tarafta da yapılan iki görüşmenin ardından, müzakerelerin yeniden başlaması konusunda şüpheler devam ediyor" dedi

BM Genel Sekreteri Guterres Kıbrıs raporunu sundu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, hazırladığı Kıbrıs raporunda, ´´Devam eden istişarelerin, müzakerelerin yeniden başlamasını sağlayacağını umuyorum.´´ ifadesini kullandı.

Guterres, Kıbrıs´ta 6 Ekim 2018-10 Nisan 2019´da tarafların ´´anlamlı ve sonuç odaklı´´ müzakerelere yeniden başlama noktasında kaydedilen ilerleme ve gelişmelere ilişkin raporunu BM Güvenlik Konseyine sundu.

AA muhabirinin ulaştığı raporda Guterres, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis´in 26  Ekim 2018 ve 26 Şubat 2019 tarihlerinde BM denetiminde yaptığı iki görüşmeyi ´´nadir bir fırsat´´ olarak nitelendirdi. 

Guterres, müzakerelere yeniden başlanması için belirlenecek şartlar konusunda iki liderin bu görüşmelerde yüz yüze yaptığı fikir alışverişinin ardından bazı önemli güven artırıcı önlemlerin de alındığını ifade etti. 

Antonio Guterres, Kıbrıs´ta 2018´in sonlarına doğru Rum ve Türk kesimi tarafından BM ve Dünya Bankasının da katılımıyla ortak yapılan anket sonucunun her iki toplumda da çoğunluğun barış planın nasıl olacağına dair çok az bilgi sahibi olduğunu ya da hiç olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.  

Haberin devamı...Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER