Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BM Genel Merkezi Doha´ya taşınsın

Hakan Albayrak- 05.01.2018

BM Genel Merkezi Doha´ya taşınsın

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, önüne gelene ?Ödeneğini keseriz haaa!´ diye parmak sallıyor.

Herhalde ?Biz ettik sen etme, büyüklük sende kalsın, ne olur himmetinden mahrum etme bizi? diye yalvarmalarını bekliyor ama en yoksul muhatabı bile burnundan kıl aldırmıyor.

***

Trump:

?Birleşik Devletler, salaklık edip, Pakistan´a yardım olarak son 15 yılda 33 milyar dolardan fazla para verdi, onlar ise liderlerimizi aptal yerine koyup bize yalanlar ve hilekârlıktan başka bir şey vermediler. Afganistan´da peşinde olduğunuz teröristlere güvenli bölge sağlıyorlar. Artık yok!?

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf´ın cevabı:

?ABD Başkanı bize ?Siz ne yaptınız?´ diye soruyor. Size askeri üslerimizi açtık. Afganistan´daki ABD askerlerinin silah ve mühimmat ikmali bizim topraklarımız üzerinden yapıldı. Binlerce sivil ve askerimiz sizin başlattığınız savaşın kurbanı oldu. Geçmiş bize ABD´ye körü körüne güvenmemiz gerektiğini öğretti. Verdiğimiz mücadeleden memnun olmayabilirsiniz ama ülkemizin itibarını daha fazla pazarlık konusu yapmayacağız.?

?Artık yok!? ifadesini önemsemediklerini de söylüyor Asıf:

?Biz de ABD´ye ?Artık yok!´ dedik zaten.?

***

Trump:

?Filistinlilere her yıl yüz milyonlarca dolar ödüyoruz ama karşılığında takdir yahut saygı görmüyoruz. İsrail´le barış için -geç de olsa- müzakere etmek bile istemiyorlar. Müzakerenin en zorlu maddesini teşkil eden Kudüs´ü masadan kaldırdık ama İsrail bu nedenle daha fazla taviz vermek durumunda kalacak. Filistinliler yine de barışa yanaşmıyorlarsa, gelecekte bu yüklü ödemeleri niye yapalım ki onlara??

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ın sözcüsü Nebil Ebû Rudeyna cevap veriyor:

?Kudüs Filistin´in ebedi başkentidir ve dolarlarla ya da altınla satın alınamaz!?

Bu da Filistin Yasama Konseyi Üyesi Hannan Aşravi´nin cevabı:

?Bize şantaj yapamayacaklar. Başkan Trump bizim barış, özgürlük ve adalet arayışımızı sabote etti. Şimdi de kendi sorumsuz eylemlerinin sonuçları için Filistin´i suçlamaya cüret ediyor.?

***

Trump´ın şu ?Birleşmiş Milletler sırtımızda yük´ lakırdısı da ağzına tıkanmalı.

ABD yılda 3 milyar dolar veriyormuş BM´ye, boşa gidiyormuş bu para?

BM Genel Merkezi´ne ev sahipliği yapmanın, BM Genel Kurulu toplantıları münasebetiyle her yıl bütün dünyanın liderlerini ağırlamanın prestijini de elinin tersiyle itsin o zaman.

Parası bol bir devlet -mesela Katar- ?BM Genel Merkezi bizim ülkemize taşınsın, o parayı biz verelim? dese ne güzel olur.
Tamam, ?Parayı bastırıp alalım´ tavrını ciddi ciddi sergilemek tabii ki yakışık almaz ama böyle bir espriye mahal olsa gerek.

Espri bir yana? BM Genel Merkezi´nin ABD´den başka bir ülkeye taşınmasını ciddi ciddi gündeme getirmek lazım.



Anahtar Kelimeler: Genel Merkezi Doha taşınsın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz